Dedeağaç Hastanesi çalışanları zorunlu aşı karşıtı eyleme hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Hastanesi çalışanları zorunlu aşı karşıtı eyleme hazırlanıyor

Parlamentodan geçen yasa çerçevesinde sağlık çalışanları gibi belirli meslek gruplarına zorunlu aşılama kararını Dedeağaç Hastanesi’ndeki bazı çalışanlar da protesto etmeye hazırlanıyor.

Yunanistan’ın birçok şehrinde belirlikli meslek gruplarına getirilen zorunlu aşılanma kararına karşı protestolar devam ediyor.

Zorunlu aşılamaya karşı çıkan Dedeağaç Hastanesi çalışanları 29 Temmuz Perşembe günü saat 11:00’de hastanenin ana girişinde protesto eylemi düzenleyecekler.

Dedeağaç Hastane Çalışanları adına yapılan duyuruda, “Aşı zorunluluğuna karşı olduğumuzu belirtmek için tüm meslektaşlarımızı 29 Temmuz Perşembe günü saat 11.00’de hastane ana girişinde protesto etmeye çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Yunanistan Devlet Hastaneleri Çalışanları Federasyonu (POEDİN) yetkilileri  sağlık sektörü çalışanlarına getirilen zorunlu aşılama konusunda mahkemeye temyiz başvurusunda bulunulduğunu açıkladı.

POEDİN, bu kararın kendilerini hedef aldığını ve hükümetin bugüne kadar sektörel taleplerinin hiçbirinin yerine getirilmediği ifadelerini kullandı.

POEDİN, aşılı veya aşısız kişilerin kişisel korunma önlemlerine uyduğu takdirde, az sayıdaki aşısız sağlık çalışanının koronavirüsün yayılma kaynağı olduğunu kanıtlayan hiçbir bilimsel kanıt açıklanmadığını öne sürdü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dimetoka'da Ölen 4 Aylık Bebeğin Otopsi Raporu Açıklandı: 'Süt Aspirasyonu'

Dimetoka’da yaşanan acı olay, bir ailenin 4 aylık bebeğinin trajik ölümüyle sonuçlanmıştı. Otopsi raporu, bebeğin ölümünün solunum yoluna süt kaçması sonucu meydana geldiğini ortaya çıkardı.
Devamını oku...