Sakellaropulu’dan Türkiye ve aşı karşıtlarına gönderme - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sakellaropulu’dan Türkiye ve aşı karşıtlarına gönderme

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, demokasiye dönüş günü olarak kutlanan 24 Temmuz’da yaptığı konuşmada Türkiye’ye göndermede bulundu.

Ulusal medya Cumhurbaşkanının, ülkenin geleceği için birlik, sorumluluk içerisinde sağlık krizini aşmak ve ‘Türk ihlal ve tahriklerine’ karşı dayanışma ve kararlılık mesajı verdiğini yazdı.

Sakellaropulu, 24 Temmuz’un demokrasiye dönüş vesilesiyle duydukları sevinci dile getirirken, öncesinde Kıbrıs’ta yaşanan trajediyi de Yunan halkının unutmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Yunanistan’ın Kıbrıs sorununun çözümü için uluslararası hukuk çerçevesinde katkı sağlamak istediğini, bunu da daima Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletler kararları ve Avrupa değerleri temelinde gerçekleşeceğini belirtti.

“Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahaleleri karşısında Yunanistan’ın kesinlikle taviz vermeyeceğini” söyleyen Cumhurbaşkanı, ‘Kıbrıs’a desteğimiz sonsuz. Tıpkı Türk ihlallerine ve saldırganlığına karşı kararlılığımız gibi’ ifadelerini kullandı.

Aşı konusuna değinen Sakellaropulu, demokrasinin sadece bireysel özgürlüklerden oluşmadığını, toplumsal sorumluk gereği insanlarımıı korumak için aşı vurdurmamız gerektiğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu Batı Trakya'da

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Batı Trakya’ya gelerek temaslarına başladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropulu'ya Trakya Dimokritos Üniversitesi'nden Fahri Doktora Unvanı

Yunanistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu’ya, Trakya Dimokritos Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü tarafından fahri doktora unvanı verilecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis ve Sakellaropulu, Orta Doğu'da Artan Gerilimi ve Yapay Zeka Konusunu Görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile Orta Doğu’daki gelişmeler ve yapay zeka konularında görüş alışverişinde bulundu.
Devamını oku...