Yunanistan’da uçak seferlerindeki kısıtlamalar uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da uçak seferlerindeki kısıtlamalar uzatıldı

Yunanistan Sivil Havacılık Kurumu uçak seferleriyle ilgili kısıtlamaları 2 Ağustos Pazartesi günü saat 06:00’ya kadar uzatıldığını duyurdu.

Buna göre anakaradan uçakla adalara seyahat edecek olan yolcuların yanlarında aşı sertifikası veya negatif PCR ya da Rapid testi veya koronavirüs geçirdiğine dair belgesi olması gerekiyor.

Yunan adalarına gidecek olan aşı vurdurmamış vatandaşların yanlarında son 72 saat içerisinde yapılmış PCR veya son 48 saat içerisinde yapılmış Rapid Test bulundurmaları gerekiyor. Öte yandan self-test ise kabul edilmiyor.

Karara göre 12-18 yaş arasındakiler için self-test dahil tüm testler kabul edilecek, 12 yaş altındakiler için ise şart gerekmeden yolculuk serbest olacak.

Adalardan dönüşte ise, özellikle 23 yaş üzeri vatandaşların self-test yapmaları tavsiye ediliyor. Adadan adaya gidecek olan vatandaşlar için de self-test yeterli olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina-İstanbul ve Selanik-İstanbul uçak seferleri greve takıldı

Yunanistan’daki hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) Atina ve Selanik’e gerçekleştirilmesi planlanan tüm seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina - Selanik seferi yapan uçağa şimşek çarptı

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Selanik’e uçmakta olan yolcu uçağını şimşek çarptı.
Devamını oku...