Halkidiki sahillerini şimdi de köpük bastı - Video - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Halkidiki sahillerini şimdi de köpük bastı – Video

Turizm sezonunun işlek bölgelerinden olan Halkidiki’nin Sithonia ilçesine bağlı Tigania sahilinde dün yüzmeye gidenler garip bir olaya tanık oldu.

Plaj bir anda denizden dalgalarla gelen köpüklerle doldu. Sahildeki şezlonglara kadar gelen ve daha önce görmedikleri köpüğü kayda alan turistler de ne yapacaklarını şaşırdılar.

Uzmanlar sahildeki bu görüntüden ötrofikasyon olgusunun sorumlu olduğunu tahmin ediyorlar.

Yerel basına göre, önceki günlerde Sithonia, daha açık alanda köpük ortaya çıktı ve dalgalar nedeniyle sahillere taşındı.

Köpükle ilgili açıklamalarda bulunan Selanik Aristotelio Üniversitesi Biyoloji Bölümü Profesör Hariton-Charles Hintiroglou, Radyo Selanik’te yaptığı konuşmada, bazı doğal nedenlerden dolayı (bozukluk, fitoplanktonlu biyolojik süreç) denizlerde köpük miktarının bir anda artabildiğini ve suda tekrar çözülmeden köpük şeklinde bir süre kalabileceğini söyledi.

Son zamanlarda Kuzey Ege’de gerginlik görüyoruz. Boğaziçi’ndeki müsilajın kirlilikten kaynaklandığını göz ardı edemeyiz” diyen Profesör Halkidikidi görülen köpüğün tehlikeli olmadığını vurguladı ve her şeyin iklim değişikliği ile ilgili olduğunu söyledi.

Sithonia Belediye Başkan Yardımcısı Vassilis Zisios da son üç- dört gün içinde bölgedeki denizde köpüklerin ortaya çıktığını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı, hakim olan yüksek sıcaklıklar nedeniyle fitoplankton ve zooplankton artışına bağlı ötrofikasyon olgusu olduğunu ve denizde yüzenler için hiç tehlikeli olmadığını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Geçtiğimiz hafta da Halkidiki sahillerinde müsilaj görülmüştü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Savcılar Birliği'nden Mahkemelere Ek Güvenlik Önlemleri Talebi

Selanik İstinaf Mahkemesi’ne patlayıcı gönderilmesinin ardından, Yunan Savcılar Birliği devlete mahkemelerde güvenliğin artırılması için acil önlemler alınması çağrısında bulundu.
Devamını oku...