Polisten aşı karşıtlarına gaz bombasıyla müdahale - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Polisten aşı karşıtlarına gaz bombasıyla müdahale

Görsel arşivden kullanılmıştır.

Yunanistan’da belirli mesleklere aşılanmayı zorunlu hale getiren yasa tasarısına karşı çıkan alı karşıtları protesto gösterilerine sürdürüyor.

Yasalaşması beklenen zorunlu aaşıya karşı çıkan binlerce vatandaş yunanistan genelinde bir kez daha meydanlara çıktı. Atina’daki protesto gösterilerinde göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşanırken polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanarak karşılık verdi.

Başkenti Atina’da Yuna Meclisi’nin hem karşısında bulunan Sintagma Meydanı’nda toplanan aşı karşıtları Meclise gelen belirli mesleklere aşılanmayı zorunlu kılan yasa tasarısını protesto etti.

Parlamento’dan geçmesi beklenen yasa tasarısıyla birlikte sağlık sektöründe ve huzurevlerinde çalışanlara aşı zorunluluğu getiriliyor.

Bu iki sektörde çalışanlardan aşılanmayı reddedenlere yasa tasarısı çalışmalarının maaş ödenmeden askıya alınmasını öngörüyor.

Yunanistan genelinde yasa tasarısına karşı çıkan aşı karşıtları 21 Temmuz Çarşamba günü protesto gösterileri düzenlendi. Aşı karşıtları daha önce de protesto gösterileri düzenlemişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.