Yunanistan’da gösteri ve yürüyüşlerle ilgili yasa değişiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da gösteri ve yürüyüşlerle ilgili yasa değişiyor

Yunanistan’da protesto yürüyüşleri ve gösterilerle ilgili yasa tasarısı pazartesi günü parlamentoya sunuldu.

Gerekçeli raporda yasal çerçeve kapsamında toplanma ve gösteri düzenleme hakkının korunmasının hedeflendiği belirtildi.

Yeni düzenlemelerle bir taraftan kamu güvenliğinin sağlanmasının ve bir taraftan belirli bir bölgenin sosyoekonomik yaşantısının aşırı şekilde sarsılmamasının, diğer taraftan ise vatandaşların bu hakkını sorunsuzca kullanmalarının sağlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

İlgili yasa tasarısında yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

– Halka açık gösteri ve mitinglerle ilgili olarak organizatörün – 1 Mayıs ve 17 Kasım yıldönümleri haricinde – yetkili polis karakolunu veya sahil güvenlik komutanlığını bilgilendirmesi gerekiyor.

– Bakanlık kararıyla vatandaşlara planlanan veya gerçekleşmekte olan gösterilerle ilgili ve gösterilerin yapıldığı yerlerdeki trafik düzenlemeleri hakkında bilgi sunan özel internet sitesi oluşturulacak.

– Kamu güvenliğinin sarsılması, özellikle de insan hayatını, malvarlığını ve devlet servetini hedef alan ciddi suçların işlenmesi yönünde ciddi tehlikenin bulunduğu, belirli bir bölgenin sosyoekonomik yaşantısının ciddi anlamda sarsılması tehlikesinin yer aldığı ve belirtilen amaçla çelişen gösterilerin düzenlenmesi durumunda bu tür gösterilerin yasaklanabileceği belirtiliyor.

Öte yandan yasaklanan gösterilere katılanları, gösteri yapılmasını engelleyenleri veya şiddete başvurarak barışçıl protesto gösterisine gölge düşürenleri iki yıla varan hapis cezası bekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...