Avrupa'dan Türk vatandaşlarına 1 Temmuz tarihi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’dan Türk vatandaşlarına 1 Temmuz tarihi

Avrupa Birliği (AB) 1 Temmuz tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına AB ülkelerine seyahat yapabilmeleri için kolaylık tanımaya hazırlanıyor. AB aldığı kararla 1 Temmuz’dan itibaren Kovid-19 seyahat sertifikasının yürürlüğe sokuyor.

AB Komisyonu geçtiğimiz ay yaptığı değişiklikle son 14 gün içinde 100 bin kişi başına korona virüsü enfeksiyonu sınırını 25’ten 75’e yükseltmişti. Böylece, seyahat kısıtlamalarından daha fazla ülkenin muaf tutulması hedefleniyordu.

İngiltere bu son değişiklikle kısıtlamaların gevşetileceği ülkeler listesine girmeye hak kazandı. Ancak bu ülkede ortaya çıkan Hindistan varyantına bağlı Covid-19 vakalarındaki artış üzerine listeye alınmadı. AB kaynakları vakaların seyrine göre İngiltere’nin haziran ayı ortalarında kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkeler listesine dahil edilebileceğini bildirdi.

AB, 1 Temmuz’dan itibaren Covid-19 seyahat sertifikasının yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye’den Avrupa’ya seyahat edecek kişilere de kolaylık tanımaya hazırlanıyor.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ya da Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan aşıların iki dozunu da yaptırmış, son altı ayda Covid-19 geçirmiş ya da son 48 saat içinde alınmış negatif test sonucu gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ülkedeki vaka sayısına bakılmaksızın AB ülkelerine seyahat edebilecek. Türkiye’de uygulanan Pfizer/BioNTech aşısı EMA ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylandı. Sinovac aşısı da DSÖ tarafından acil kullanım listesine dahil edildi.

AB ülkeleri, duruma göre kendileri listede değişiklik yapabilecek, riskli görülen ülkeler yeniden kısıtlama uygulanan ülkeler listesine eklenebilecek. AB seyahat kısıtlamaları listesi 15 Haziran ve temmuzda yeniden gözden geçirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...