Borisov duyurdu: Pfizer aşısının fiyatı 7 buçuk evro arttı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borisov duyurdu: Pfizer aşısının fiyatı 7 buçuk evro arttı

Avrupa Birliği’nin 2022 yılı için Pfizer/BionTech firmasıyla yapmaya hazırlandığı aşı temini sözleşmesinde yeni skandal ortaya çıktı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, aşı fiyatlarının hızla arttığını belirtirken, ilk başta 12 evro olan Pfizer/BionTech aşılarının dozunun değerinin daha sonra 15 buçuk evroya yükseldiğini; AB’nin 2022 ve 2023 yılları içinse yeni dozları 19 buçuk evrodan alma konusunda pazarlık yaptığını ekledi.

AB’nin şu an için 600 milyon aşı için doz başına 15 buçuk ödediği kaydedilirken, Pfizer/Biontech ile yeni bir sözleşme imzalamaya hazırladığı ekleniyor.

Öte yandan aşı fiyatlarının dozunun 19 buçuk evro olacağı, bunun da aşıların virüsün uğradığı mutasyon nedeniyle güçlendirilmiş aşılar olacak olması nedeniyle olacağı vurgulandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...