Almanya’da Merkel’e destek düştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Merkel’e destek düştü

Almanya Şansölyesi Angela Merkel.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel‘e kamuoyu desteğinin son bir yılda düştüğü ve pandemi nedeniyle oy kaybettiği görülüyor.

Almanya’da yapılan bir anket, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e yönelik kamuoyu desteğinin neredeyse son bir yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösterdi.

Almanya’da kamu yayıncılık kuruluşu ARD tarafından Infratest dimap araştırma şirketine yaptırılan “Deutschlandtrend” adlı ankete göre, Alman hükümetinin koronavirüs salgını döneminde gösterdiği performans, hükümete verilen kamuoyunu desteğinde düşüşe neden oldu.

Ankete katılanların yüzde 50’si hükümetin çalışmalarından memnun olduğunu ifade etti. Bu, pandeminin başından beri kaydedilen en düşük oran oldu. Hükümetin çalışmalarından memnuniyet oranı, Şubat’ta yüzde 55’ti.

Merkel’e destek 5 puan düştü

Yapılan anket, Başbakan Angela Merkel’e yönelik kamuoyu desteğininse Şubat ayına kıyasla 5 puan düşerek yüzde 64’e gerilediğine işaret etti. Bu da Nisan 2020’den beri kaydedilen en düşük oran oldu.

Hükümetin Merkel’den sonra en popüler ikinci ismi Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) başbakan adayı Olaf Scholz oldu. Maliye Bakanı Scholz’a destek geçen aya kıyasla 2 puan artarak yüzde 48’e yükseldi.

DW Türkçe’nin haberine göre anket, Sağlık Bakanı Jens Spahn’a desteğin ise yüzde 39’la Kasım 2019’dan beri en düşük seviyeyi gördüğünü ortaya koydu. Spahn’a destek Şubat’ta yüzde 51’di.

Ekonomi Bakanı Peter Altmeier’e verilen destek de Şubat ayına kıyasla 10 puan düşerek yüzde 33’e geriledi. Bu, Altmeier’ın göreve geldiğinden bu yana gördüğü en düşük oran oldu.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel.

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...