Şimdi de şırıngalar yetmiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şimdi de şırıngalar yetmiyor

Koronavirüs aşısıyla ilgili gün geçmiyor ki yeni bir skandal ortaya çıkmasın.

Son olarak Pfizer/BionTech aşısının milyonlarca dozunun şırınga yetersizliği nedeniyle çöpe gitme ihtimali gündeme oturdu.

Pfizer, her aşı şişesinden 5 doz aşı çıkacağını duyurduğu halde, doktor ve eczacılar, daha ince şırınga kullanılması durumunda 6 doz aşı çıkabileceğini tespit ettiler.

Bunun üzerine Avrupa İlaç Kurumu her şişeden 6 doz çıkarılması üzerine direktif verirken, ince şırınga siparişlerinde patlama yaşandığı ve Belçika, Fransa, Almanya gibi AB ülkelerinde şırınga açığı doğduğu kaydedildi.

Fransa’da bir hastanede Sağlık Bakanlığı’nın sunduğu şırıngaların kısa olmasından dolayı şişenin dibinde kalan altıncı dozu çekilemediği belirtilirken, Reuters’e konuşan bir hastane doktoru ‘Rus Ruleti gibi, ne aldığını bilmiyorsun’ diyerek isyan ediyor.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de Pfizer ve AstraZeneca şirketlerinin 2021’in ilk çeyreği için söz verdikleri sayıda aşı dozunu teslim edemeyeceklerini duyurması, AB yetkililerini çileden çıkardı.

Bunun da ötesinde firmaların aşıları doz olarak değil, şişe olarak sattığı, dolayısıyla şişeden 6 doz çıkarılmasıyla kârlarını yüzde 20 oranında artırdıklarını da eklemek gerek.

AB yetkilileri her ne kadar aşı ve şırınga konusunda şirketlere basınç uygulasa da, milyonlarca dozun çöpe gideceği ve aşıların genel olarak beklenen tarihten çok daha geç teslim edileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...