Batı Trakya’da banka şubesinin kapanmasına tepki gösterdi 3 bin evro ceza yedi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da banka şubesinin kapanmasına tepki gösterdi 3 bin evro ceza yedi

Batı Trakya’nın Evros (Meriç) iline bağlı Kumçiftliği’nin (Orestiada) Kadıköy (Dikaia) köyünde Pireos Bankası’nın şubesinin kapanmasını protesto eden çiftçi derneği başkanına 3 bin evro idari ceza kesildi.

Trigono Çiftçi Derneği, Cuma sabahı Pireos Bankası’nın Kadıköy’deki şubesinin kapanmasını protesto etmek amacıyla gösteri düzenlerken, polis, göstericilerden pankartı toplamalarını ve dağılmalarını istedi.

Dernek yöneticileri eylemin sembolik olduğunu belirterek polisin talebini reddederken, polis gerekli cezaların kesileceğini belirterek olay yerinden uzaklaştı.

Ertesi gün (21 Kasım Cumartesi) Dernek Başkanı’nın evine giden polis, kendisine illegal eylem düzenlemek suçundan 3 bin evroluk idari ceza kesti.

Olayı kınayan Dernek Başkanı, “Şunu iyi bilsinler ki, halk karşıtı önlemleri tepki görmeden yürürlüğe sokmak için istedikleri ‘suskunluk’, geçmeyecek! Bir kez daha haykırıyoruz ki bizi ne tarım mahkemeleri, ne de suç duyuruları korkutamaz. Ülkemizi bitiren ve Trigono’yu son kullanma tarihi olan devasa bir huzurevine dönüştüren politikalarına karşı direniyoruz. Köylerimizde kalma hakkımızı, Trigono’yu canlı tutma hakkımızı kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros Çiftçileri Kipi Gümrük Kapısını Kapattı

Batı Trakya’nın Evros bölgesindeki çiftçiler, sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan Kipi Gümrük Kapısı’nı sembolik bir eylemle 3 saat boyunca kapattılar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Rüzgar Türbinlerine Çarparak Can Veren Kuşların Sayısı 500'ü Geçti

Batı Trakya’da, Evros ve Rodop bölgelerindeki rüzgar türbinleri, ekosistem üzerinde önemli bir etki yaratıyor. Yapılan araştırmalar, bu türbinlerin kuş ve yarasalar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Devamını oku...