Dedeağaç’ta koronadan ölenler özel mezarlara gömülecekler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta koronadan ölenler özel mezarlara gömülecekler

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) Belediyesi, koronavirüsten dolayı yaşamını yitirecek olanlar için mezarlıklarda özel bölümler hazırlandığını duyurdu.

Temizlikten ve Yeşilden Sorumlu Dedeağaç Belediye Başkan Yardımcısı İlias Dasteridis, Kumçiftliği devlet radyosu ERT Orestiadas’a yaptığı açıklamada, koronavirüsün ikinci dalgasıyla birlikte protokollerin öngördüğü şekilde belediye mezarlıklarında koronavirüsten ölenler için özel bölümler oluşturulduğunu bildirdi.

Dasteridis, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin, yakınlarına, geri dönüştürebilir malzemeden üretilmiş kapalı poşetler içinde ve kapalı tabutlarda teslim edileceklerini, defin işlemlerinin ise mezarlıklarda Belediye’nin hazırladığı özel bölümlerde gerçekleşeceğini bildirdi.

Dedeağaç Belediyesi’nin bu durumlar için 2. Belediye Mezarlığı’nda 100 kişilik mezar ve Maystro köyü mezarlığında da henüz kullanılmamış geniş bir bölüm ayırdığı kaydediliyor.

Batı Trakya’nın diğer belediyelerinden ise henüz benzer bir açıklama yapılmış değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dimetoka'da Trajedi: İki Aylık Bebeğin Otopsisi Bugün Yapılacak

Dimetoka Hastanesi’ne ölü olarak getirilen bebeğin vefat nedenine Dedeağaç Hastanesi’nde yapılacak otopsi ışık tutacak.
Devamını oku...