Yunanistan’da iktidar ile muhalefet arası ‘Oruç Reis’ kavgası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da iktidar ile muhalefet arası ‘Oruç Reis’ kavgası

Yunanistan’da anamuhalefetteki radikal sol SYRIZA partisi, sağ ND hükümetini Yunan-Türk geriliminde stratejisi olmamakla eleştirdi.

Mecliste söz alan eski Dışişleri Bakanı Yorgos Katrungalos, Türkiye’nin Oruç Reis gemisinin “Yunan kıta sahanlığını ihlal ettiğini ve hükümetin bunu seyrettiğini” öne sürerken, “Sondajlar Girit’e (Kriti) girerse gurur duyacak mısınız? Milli meselelerde başarısızlığa uğradınız, yerin dibini boyladınız” dedi.

Milli birliğe ihtiyaç olduğunu belirten Katrungalos, bunun içinse ortak bir milli strateji olması gerektiğini vurgularken, hükümetin böyle bir stratejisi olmadığını, uyguladığı dış politika yüzünden tarihin kara sayfalarına geçeceğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...