Kosova ve Sırbistan gazı Dedeağaç’tan alacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kosova ve Sırbistan gazı Dedeağaç’tan alacak

Pazar günü Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’ın huzurunda Sırbistan ve Kosova arasında ekonomik ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç ve Kosova Başbakanı Abdullah Hoti, Belgrad’ın Kosova’yı tanımaması nedeniyle iki ayrı belge imzaladılar.

Anlaşma, ekonomik işbirliği, sermaye ve malların serbest dolaşımı, demiryolu ve karayolu ağında büyük altyapı projelerinin EXIM BANK finansmanı ile oluşturulması ve Belgrad’da ofis açacak olan ABD Kalkınma ve İşbirliği Ajansı’nın denetimini öngörmektedir.

Diğer hususların yanı sıra, üzerinde mutabık kalınan konulardan biri de enerji ile ilgili olup Yunanistan ile dolaylı bir ilişkisi var.

Sırbistan Başbakanı Ana Brnabiç, Prva Tv’ye verdiği demeçte, sıvılaştırılmış doğalgazın Dedeağaç’tan (Alexandroupoli) geleceğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...