Dedeağaç’a Savaş Müzesi kuruluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’a Savaş Müzesi kuruluyor

Batı Trakya’nın Evros (Meriç) ilinin Dedeağaç bölgesine Savaş Müzesi açılmasına karar kılındı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Dedeağaçlılar Kulübü yöneticileri bir araya gelmişler ve Dedeağaç’ın Savaş Müzesi olmayan tek il başkenti olduğunu, böyle bir müzenin kurulması gerektiğini dile getirmişlerdi.

Bu kez Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis’in Evros’a gerçekleştiği ziyaret sırasında kendisiyle bu konuyu görüşen Dedeağaçlılar Derneği Başkanı Nikos Mandanis, kendisinden Dedeağaç’a bir Askeri Müze kurulmasının sözünü aldı.

Söz konusu müzenin, ZİSİ kışlası içinde özel bir alana kurulacağının altı çiziliyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/33421-milli-savunma-bakan-yardimisi-bati-trakyada-teftiste-bulundu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Çiftçilerinden Kipi Sınır Kapısı'nda 4 Saatlik Barikat

Batı Trakya’nın Evros ilçesinde çiftçiler, Yunanistan genelindeki protesto hareketine güçlü bir katılım göstererek, Türkiye ile Yunanistan arasındaki geçiş noktalarından Kipi Sınır Kapısı’nı dört saat süreyle trafiğe kapatma kararı aldı.
Devamını oku...