Miçotakis Türkiye’yi Putin ile görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis Türkiye’yi Putin ile görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 22 Temmuz Çarşamba akşamı bir telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Yunanistan Başbakanlık basın ofisi tarafından yapılan bilgilendirmede Miçotakis ve Putin’in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamaya göre ikili arasındaki görüşmede “ikili ilişkilerin, Doğu Akdeniz ile bölgedeki genel durumun ve tüm Ortodoks alemi için sorun olan Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi konularının ele alındığı” belirtildi.

Sputnik’in aktardığına göre Kremlin tarafından Miçotakis-Putin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada ise ikilin “Ayasofya ile ilgili durumu ele alarak, bu eşsiz tesisin olağanüstü kültürel ve manevi önemini vurguladıkları” kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul’daki Ayasofya’nın statüsünün değişmesi ile ilgili durum ayrıntılı bir şekilde tartışıldı. Dünya mirasının bu eşsiz yapısının olağanüstü kültürel, tarihi ve manevi önemine vurgu yapıldı. Ayasofya’nın insanlığın ortak mirası, barış ve uyumun bir sembolü olarak korunmasının önemi kaydedildi”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor at Azınlıkça, web administrator/designer, and journalist based in Komotini, covering Thrace and Greece.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Ankara'ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs'ta Gerçekleşeceğini Duyurdu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’ya yapacağı resmi ziyaretin Mayıs ayında gerçekleşeceğini duyurdu.
Devamını oku...