Yunan-Bulgar sınır kapısında yine uzun kuyruklar: Önümüzdeki 48 saat kritik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan-Bulgar sınır kapısında yine uzun kuyruklar: Önümüzdeki 48 saat kritik

Balkan ülkelerinden gelen turistler başta olmak üzere Yunanistan’a karayoluyla giriş yapmak isteyenler Promahona sınır kapısında uzun kuyruk oluşturdular.

Sınır kapısına ulaşanların ortalama 50-60 dakika beklediği kaydedilirken, Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu (EODY) ekipleri ise Yunanistan’a girişte korona testleri gerçekleştiriyor.

Önceden ülkelerinde korona testi yaptırmış olup test sonuçları negatif çıkanlara ise Pormahona sınır kapısında test yapılmıyor.

Giriş yapacak bütün yabancı uyruklu vatandaşların PLF (Yolcu Bulma Formu) formunu doldurduğu ve özel QR koduna sahip olduğu belirtiliyor.

1 Temmuzdan bu yana Yunanistan’da görülen 326 yeni koronavirüs vakasından 196’sının yurt dışından gelenlerde ve bunların ekseri çoğunluğunun Promahona sınır kapısından giriş yapanlarda tespit edilmişti.

Yunan yetkililer vakalar açısından önümüzdeki 48 saatin belirleyici olacağına vurgu yapıyorlar.

Temmuz başından bu yana görülen 131 vaka ise yurtiçinde görümlü ve bunların ekseri çoğunluğu ise İskeçe’de ortaya çıkmıştı.

Kastoria ve Larisa’daki vakalarda da artış gözlemlenirken, son birkaç gündür Attiki ve Selanik’te de vaka sayısında artış gözlemleniyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta alınan karar doğrultusunda Bulgaristan ile olan bütün Yunan sınır kapıları, Promahona hariç, turist girişine kapatılmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...