Tarım Bakanı Voridis: Selanik’teki Atatürk Müzesi’ni Yunan Soykırımı Anıt Müzesi yapalım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarım Bakanı Voridis: Selanik’teki Atatürk Müzesi’ni Yunan Soykırımı Anıt Müzesi yapalım

ND Hükümeti Tarım Bakanı Makis Voridis

Yunanistan’da Türkiye’nin Ayasofya kararına tepkiler devam ederken, bir sert kınama ve ilginç öneri Tarım Bakanı Makis Voridis’ten geldi.

Ayasofya’yı camiye dönüştürme kararını “sefil” olarak tanımlayan Bakan Voridis, MEGA televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Türkiye’nin artık hiçbir batı ve uluslararası sistemle iyi ilişki kurmakla ilgilenmediğini” söyledi.

Türkiye’nin yönünü Avrupa’ya çevirdiğinde farklı davrandığını hatırlatan Voridis şu ifadeleri kullandı:

“Karar öfkeye, infiale, üzüntüye ve özellikle de Yunanistan’da derin bir hakaret duygusuna yol açıyor. Ayasofya sadece dünya kültür eseri olmakla kalmayıp aynı zamanda dünya Hristiyanlık ve Ortodoksluk sembolüdür”

Uluslararası camiadan ve Yunanistan’dan bu karara tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Tarım Bakanı Voridis, bu tepkilerden birinin son derece sembolik bir tepki olacak olan “Selanik’teki Atatürk Müzesi’nin Helenizm Soykırımı Anıt Müzesi’ne dönüştürmek” olacağını öne sürdü.

Yunanistan Tarım Bakanı “Bence bu yapılabilir ve derhal yapılmalıdır. Türkiye ile olan açık iletişim kanalları politikasının da uluslararası düzeyde revize edilmesi gerektiğini” düşünüyorum dedi ve ekledi:

“Uluslararası camianın Türkiye’nin uluslararası istikrar açısından tehlike teşkil ettiğini anlaması gerekir ve Batının ekonomik düzeyde bile mesajlar göndermesi gerekir. Batının Erdoğan’ın tamamen kontrolden çıktığını ve Batılı ülkelerin bu durumu karşılarında bulacaklarını anlaması gerekir.”

Öte yandan anamuhalefet SYRIZA partisi lideri Aleksis Tsipras da karara tepki gösterenler arasında yer aldı.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30328-kinal-lideri-gennimata-turkiyeye-yaptirim-uygulanmali-yalniz-bundan-anliyorlar
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30324-30324
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/30296-ayasofyanin-statusu-degisti-ibadethane-olmasinin-yolu-acildi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...