Zencefilli su içmeye başlamanız için 7 işaret - Azınlıkça
Yaşam

Zencefilli su içmeye başlamanız için 7 işaret

Henüz zencefilli su ile tanışmadınız mı? Zencefil dünyanın en sağlıklı baharatlarından biri olarak görülüyor ve aslında kanserle savaşta da oldukça etkili bir bitki.

Bu 7 belirtiden herhangi birine sahipseniz, siz de her gün zencefilli su içmeye başlamalısınız. Zencefilin faydaları

Kilo vermekte zorlanıyorsanız

Birçoğumuz kilo vermek ister ama görünen o ki yaptığımız hiçbir şey fayda etmez. Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız, her gün zencefilli su içmeyi deneyebilirsiniz. Zencefilin metabolizmayı hızlandırdığı bilinmektedir. Dahası, birçok zayıflama ürünü de zencefil içerir.

Buna ek olarak, zencefil daha uzun bir süre boyunca tok hissetmenizi sağlayarak iştahınızı kapatır. Siz hesap edin: daha az kalori tüketme + daha fazla kalori yakma = kilo kaybı!

Sindirim problemi yaşıyorsanız

Sindirim sorunu Türkiye’de oldukça yaygın olan bir sağlık problemidir. Birçok insanın hayatını kötü yönde etkileyen ve şişkinlik, gaz, kramp, ishal, hatta kabızlığa yol açan bu problem oldukça acı verici olabilir. Neyse ki bu probleme sahipseniz, zencefil size ihtiyacınız olan rahatlamayı sağlayabilir. Zencefil bağırsaklarınızı yatıştırarak sindirim sorunlarınızı ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

Araç tutması ya da sürekli mide bulantısı şikayetiniz varsa

Zencefil mide bulantısına karşı en iyi yöntemlerden biri olmasıyla bilinir. Arabada ya da vapurda arka koltuğa oturduğu anda mide bulantısıyla karşı karşıya kalanlarımız için zencefil mükemmel bir kurtarıcı olabilir. Hatta sadece araç tutması sorunu yaşayanlarımız için değil, midesi bulunan herkes için de bir çözüm olabilir.

Hamile kadınlar sıklıkla sabah bulantısı yaşarlar. Benzer bir şekilde, adet döneminde kadınlarda krampların yanı sıra mide bulantısı da hissedebilirler. Her gün zencefilli su içmek bu korkunç belirtileri tedavi edebilir! Hatta zencefilin sadece mide bulantısına değil, aynı zamanda bu kramplara da iyi geldiği görülmüştür.

Sık sık hastalanıyorsanız

Sürekli soğuk algınlığına mı yakalanıyorsunuz? Burun akıntınız hiç geçmiyor mu? Çare zencefilli su! Zencefil bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Doktorlar zencefilin bakterileri öldürdüğünü, toksinleri attığını ve lenf sisteminizi temizlediğini söylüyor.

Cinsel hayatınız düşüşe geçmişse

İster inanın ister inanmayın, zencefil cinsel gücünüzü arttırır! Zencefil kan dolaşımınızı hızlandırır ki bu da eklem iltihaplanmasına ve hassas bağırsak sorunlarına iyi gelir. Bu sayede, cinsel organlarınızdaki kan dolaşımı da gelişir. Böylece yatakta daha fazla zaman geçirebilirsiniz!

Ailenizde Alzheimer varsa.

Ailenizde Alzheimer hastalığına sahip biri varsa, sizin de gelecekte bu hastalığa yakalanma riskiniz vardır. Alzheimer’ın genetik olduğunu gösteren birçok çalışma vardır bu da ailenizden size de geçebileceği anlamına gelir. Her gün zencefilli su içmek bu hastalığa yakalanma riskinizi azaltır çünkü zencefilin beyin hücrelerinin ölümünü yavaşlattığı görülmüştür.

Mide yanması probleminiz varsa

Mide yanması ülkemizdeki birçok insanın ortak sorunudur. Bu acı verici ve rahatsız edici problemi günlük, haftalık ya da aylık olarak yaşayan her insan için doktorun verdiği mide ilaçlarının çözüm olmadığı bilinmektedir. Eğer diğer yöntemleri denediniz ve bir fayda göremediyseniz, aradığınız çareyi zencefilli suda bulabilirsiniz.

Sonuç

Zencefilin sağlık açısından birçok yararı vardır. Nesillerdir çeşitli hastalıklar için çare olmuştur. Asya ülkeleri zencefili 2000 yıldan fazla süredir tedavi amaçlı kullanmaktadırlar. Günümüzde hala kullanıldığına göre elbette ki bir yararı vardır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Soğuk algınlığına karşı zencefil çayı tarifi

Kış dönemi en büyük şikayetler soğuk algınılığı nedeniyle oluyor. Soğuk algınlığı ve grip ile savaşan zencefil çayı hayatınızı kolaylaştıracak.
Devamını oku...
Yaşam

Zencefilin saymakla bitmeyen faydaları

Zencefilin faydaları arasında mide bulantısı ile mücadele etme, iltihapla savaşma, osteoartrit için rahatlama sağlamak, bağırsak sağlığını desteklemek, kanseri önlemek, adet ağrıları ile krampları için etkili bir şekilde rahatlama sağlamak, NSAIDS’e iyi bir alternatif olmak, kolesterolü yönetmeye yardımcı olmak, kan sağlığını desteklemek, kas ağrıları ile mücadele etmek sayılabilir.
Devamını oku...