Evde zencefil yetiştirmenin pratik yolu - Azınlıkça
Yaşam

Evde zencefil yetiştirmenin pratik yolu

Zencefil farklı aromasıyla yemeklere en lezzet katan baharatlardan biridir. Sadece lezzetli değil aynı zamanda çok da sağlıklıdır.

Zencefil farklı aromasıyla yemeklere en lezzet katan baharatlardan biridir. Sadece lezzetli değil aynı zamanda çok da sağlıklıdır.

En başta mide bulantısına iyi gelir. Araç tutmasındaki ve hamilelik dönemindeki mide bulantılarının başlıca ilacıdır.

Zencefil güçlü bir iltihap gidericidir. Eklem ağrılarını ve iltihaplanmalarını azaltır. Ağrı demişken, kadınların adet dönemlerinde çektikleri sancıları azaltma konusunda da eczaneden alınan ilaçlar kadar etkilidir.

En çok mide rahatsızlıklarını gidermek için kullanılır. Çok yemekten dolayı hazımsızlık çekenler için sindirimi hızlandırır ve midenin boşalmasını hızlandırarak rahatlatır. Sindirim sorunu yaşayanlar için zencefil mükemmel bir çözümdür.

Bu kadar faydası olan bir baharat herkesin evinde bulunmalıdır. Her şekilde tüketebilirsiniz. İster çayını yapın için, ister ilaç niyetine kullanın isterseniz de yemeklerinize baharat olarak ekleyin. Asıl iyi haber ise zencefili evinizde pratik bir şekilde yetiştirebilmeniz!

Evinizde yetiştirmek için organik ürünler ve tohumlar satan bir yerden zencefil almanız gerekiyor çünkü marketlerde satılan zencefiller tarım ilaçlarına maruz kalıyor. Az bir ihtimal olsa da onlar da işe yarayabilir.

İyi bir süzdürme sistemine ve kaliteli bir saksı toprağına ihtiyacınız var. Saksı olarak geniş ve yayvan olan, çok derin olmayan bir tane tercih edin. Bu önemli çünkü zencefil kökleri yatay olarak büyüyor.

Tüm malzemeleri edindikten sonra aşağıdaki adımları izleyerek zencefil yetiştirmeye başlayabilirsiniz:

1. Zencefil kökünü bir gece önce suya koyun.

2. Saksıya toprağı koyun ve zencefili tomurcuklar yukarı gelecek şekilde toprağa yerleştirin. Üzerini 2,5-5 cm arası toprakla kapatın.

3. Güzelce sulayın.

4. Saksıyı makul bir sıcaklıkta, güneş almayan bir yere koyun.

5. Toprağı spreyli su ile nemli tutun. Zencefil yavaş büyür, ilk filizleri görmek için bir kaç hafta beklemeniz gerekiyor.

Evinizde sonsuz zencefil bulundurmak bu kadar pratik ve basit! Bakımı çok kolay olduğu için evde yetiştirmesi en kolay baharatlardan biri. Ayrıca kullanmak için ucundan biraz kesseniz bile kalan kısım büyümeye devam edecek – hayatbilgileri.com

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.