Biber ve salatalığı domates ile aynı yerde saklamayın - Azınlıkça
Yaşam

Biber ve salatalığı domates ile aynı yerde saklamayın

Tüketicilere altın değerinde tavsiyelerde bulunan uzmanlar, biber ve salatalığın domatesle aynı yerde saklanmamasını öneriyor.

Uzmanlar domatesin olgunlaşmayı teşvik eden bir gaz salgıladığını, bu gazın diğer ürünlerin yaşlanmalarına sebep olduğunu belirtiyor.

Ürünlerin hasadından tüketiciye kalit eli bir şekilde ulaşması için yapılan bütün uygulamalar hasat sonrası uygulamalar olarak adlandırılıyor. Ürüne ve koşullara göre işlemler değişebiliyor.

Biber ve salatalığın domatesle aynı yerde saklanmamasını öneriliyor.

Domates olgunlaşmayı teşvik eden bir gaz salgılıyor, bu doğal bir gaz, etilen. Bu gaz diğer ürünlerde yaşlanmaya sebep oluyor. O nedenler aynı yerde saklamamak bir çözüm olabilir. Salatalık aslında soğuğu sevmez, buzdolaplarının sıcaklığı salatalık için düşük. Ama 7 derecenin üzerinde de bir yer bulamayacağımız için yine buzdolabında saklamak zorunda kalıyoruz.

Bazı ürünleri kullanacağımız kadar alıp, tüketme yoluna gidersek daha iyi olur. Örneğin yeşilliklerin, çilek, incir gibi çok çabuk bozulan meyvelerin, satın alındıktan hemen sonra tüketilmesi daha sağlıklı.

Diğer ürünleri de serin yerde saklayabiliriz. Patates ve soğanı eğer yeriniz müsaitse buzdolabında saklarsanız daha uzun süre dayanacaktır. Işık istenmeyen gelişmelere sebep oluyor, patateste yeşillenmeler söz konusu olabiliyor veya soğanlar sünebiliyor. Patates ve soğan kuru, serin ve karanlık bir yerde saklanırsa uzun süre dayanmaları sağlanabilir.

Maydanoz, roka gibi yeşillikleri iyice yıkayıp suyunu mümkün olduğunca süzdükten sonra bunları ağzı sıkı kapanan kaplara koyup dolapta muhafaza etmek iyi bir uygulama aslında. Böylelikle domates, elma, muz gibi buzdolabında sakladığınız başka ürünlerle birlikte durduklarında etkilenmelerini önlemiş oluyorsunuz ve daha uzun süre dayanmalarını sağlayabiliyorsunuz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan En Çok Domatesi Türkiye'den Alıyor: Meyve ve Sebze İthalatında Artış

Yunanistan Meyve ve Sebze İhracatçıları, Dağıtıcıları ve Meyve Suları Birliği INCOFRUIT-HELLAS’ın raporuna göre, 2023 yılının ilk 10 ayında Yunanistan’ın meyve ve sebze ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,97 arttı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Sebze Fiyatları Tavan Yaptı: Domates Fiyatları Uçtu!

Son dönemde Yunanistan’da yaşanan doğal felaketler, tarım ürünlerini olumsuz etkiledi. Özellikle Teselya ovasında meydana gelen sel felaketi, birçok meyve ve sebze ürününün fiyatlarına zam geldi. Domatesin kilo fiyatı, süpermarket raflarında 2.80 evroya kadar çıktı.
Devamını oku...
Yaşam

Pişirildiğinde Daha Sağlıklı Olan 5 Sebze

Son dönemlerde çiğ gıda diyetleri, çiğ veganizm gibi trendler popülerlik kazanmış olsa da, tüm gıdaların çiğ tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu yanılgısıyla ilgili bazı önemli gerçekler bulunuyor.
Devamını oku...