Sonbahar Mevsimi Patlıcan İçin Neden Daha İyi? Uzmanlar Açıklıyor - Azınlıkça
Yaşam

Sonbahar Mevsimi Patlıcan İçin Neden Daha İyi? Uzmanlar Açıklıyor

Patlıcan, mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir ve yaz aylarında sıkça tüketilir. Ancak deneyimli organik çiftçiler, patlıcanın en lezzetli olduğu mevsimin sonbahar olduğunu belirtiyor. Peki, bu nasıl mümkün oluyor?

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yaz aylarında pazarda sıklıkla patlıcan görmeye alışmış olabiliriz, ancak birçok profesyonel ve ev aşçısı, hava ne kadar sonbaharsa patlıcanların o kadar lezzetli olduğu konusunda hemfikir.

Ilımlı İklim, Daha Lezzetli Patlıcan

Organik çiftçilerin vurguladığına göre, sonbaharda ılımlı sıcaklıklar ve yumuşak güneş ışığı, bitkinin yaz aylarında gösterdiği hızlı büyüme temposunu yavaşlatıyor. “Sonbaharın daha ılımlı iklimi, bitkinin normal büyüme hızına dönmesine ve meyvesinin daha düzgün büyümesi, şekerle dolması ve daha kompakt hale gelmesi için yeterli zamanı olmasına olanak tanır,” diyor uzmanlar.

Daha Az Yağ, Daha Çok Lezzet

Bitkinin normal büyüme hızına dönmesiyle, patlıcanın eti daha kompakt hale gelir ve bu da daha az yağ emmesi anlamına gelir. Dolayısıyla, sonbaharda yetiştirilen patlıcanlar daha lezzetli ve sağlıklı oluyor.

İlkbahar ve Yaz Aylarının Eksiklikleri

İlkbahar aylarında, hava sıcaklığı soğuktan daha ılımana ve sonra sıcağa döner. Bu, bitkinin yavaş bir büyüme hızından hızlı bir büyüme hızına geçmesine neden olur. “Bu hızlı büyüme dönemi, bitkinin meyvesini etle ‘dolduramamasına’ ve köpük gibi olmasına yol açar,” diye ekliyor çiftçiler. Hatta yapılan araştırmalara göre, yazın başlarında yetiştirilen patlıcanlar, sonbaharda yetiştirilenlere göre %20 daha hafif olabiliyor.

Sonuç olarak, patlıcan tüketirken en lezzetli ve sağlıklı sonuçlar için sonbahar mevsimini tercih etmek, uzmanların da önerdiği bir yöntemdir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Patlıcan sapı meğer o hastalığın çaresiymiş…

Hiçbir Faydası Olmadığı Düşünülerek Çöpe Atılan Patlıcan Sapı Bakın Neye İyi Geliyormuş… 
Devamını oku...