Plajda tüketilebilecek 7 sağlıklı atıştırmalık - Azınlıkça
Yaşam

Plajda tüketilebilecek 7 sağlıklı atıştırmalık

Foto: Fener Sahili - azınlıkça

Havalar ısındı, okullar kapandı, çocuklar evlere kapanıp yürüyüş, deniz, tatil isteyecekler.

Birçok ebeveyni ilgilendiren klasik soru, plajın kolay ve sağlıksız çözümlerine başvurmak zorunda kalmamaları için yanlarına ne almaları gerektiğidir: cips, alkolsüz içecekler, dondurmalar…

Aşağıda, piknik sepetinizi çocukların seveceği ve siz sahilde kaldığınız sürece tok tutacak sağlıklı atıştırmalıklarla doldurmak için oldukça kolay 7 öneri bulacaksınız.

Plajda kaç saat kalmayı planladığınıza ve ayrıca çocuklarınızın beslenme zevklerine bağlı olarak aşağıdaki çözümlerden birini veya birkaçını seçebilirsiniz!

Çubuklarda taze sebze ve meyveler

Sahilde atıştırmalıklar için en basit ve en sağlıklı çözüm, çubuklarda sevilen meyve ve sebzelerdir. Mevsim meyve ve sebzelerini tercih edebilir, yoğurt ya da humus gibi soğuk dip soslarla eşlik edebilirsiniz. Ne seçeceksin? Salatalık, havuç, kuşkonmaz, çeri domates, renkli biber, kayısı, karpuz, çilek, kiraz. İdeal olarak, meyve ile bir konik ve sebze ile bir konik yapın. Bunların hepsine mükemmel bir şekilde kraker, galeta unu veya pirinç gofreti eşlik eder.

Peynirli tam buğday krakerleri

Peynir besin açısından zengin, doyurucu ve sağlıklıdır ve bu nedenle deniz sepetine sığar. Klasik tostu yapmak istemiyorsanız, çocukların seveceği bir fikir peynirinize tam tahıllı krakerlerle eşlik etmektir. Tabii burada çeri domates veya salatalık dilimleri gibi çeşitli sebzeler eklemek çok uygun olur.

Meyve ‘şişleri’

Çocukların bayılacağı çok şirin bir fikir de rengarenk meyvelerden ‘şiş’ yapmak. En sevdikleri meyveleri seçin, şişlerden geçirin ve kesinlikle bir hit olacaklar! Hangi meyve mi seçilmeli? Çilek, muz, elma, kayısı, şeftali, üzüm, kavun, karpuz.

Kepekli ekmek ile sağlıklı sandviçler

Çocuklara neredeyse eksiksiz bir yemek vermek istiyorsanız, yanınıza bir sandviç almayı seçebilirsiniz. Tost yerine, daha fazla besin içeren kepekli ekmeği tercih edin. Yapacağınız sandviçte soğuk etleri eklememekte fayda var. Az yağlı krema veya süzme peynir, avokado kreması (çocuklarınız avokado yerse tabii), sebzeler (domates, salatalık, marul), yumurta ve hatta evde pişirdiyseniz tavuk ekleyebilirsiniz. Daha eğlenceli bir dokunuş için tam buğday ekmeğini tam buğday ekmeği ile değiştirin.

Enerji ‘topları’

Bir çocuğa bir parça şekerden daha cazip gelen ne olabilir? Ve eğer bu tatlı da sağlıklıysa, o zaman ebeveynler de huzur içinde olacak! Bu nedenle evinizdeki malzemelerle sağlıklı enerji ‘topları’ hazırlayabilirsiniz. Yulaf, kaju ezmesi ve bitter çikolatadan oluşan hem lezzetli hem de beyne faydalı bir tarif öneriyoruz.

Fıstık ezmeli elma parçaları

Fıstık ezmesi, kalori açısından zengin olduğu için ölçülü tüketildiği sürece çok besleyici bir müstahzardır. Elma ve armut gibi meyvelere mükemmel bir şekilde eşlik eder, ancak kayısı, şeftali, vanilya ve hatta üzümle de ‘kombinlenebilir’. Fıstık ezmesini tercih etmiyorsanız tahin veya kakaolu tahin ile değiştirebilirsiniz.

Makarna salatası

Ve hangi çocuk spagetti sevmez? Bu yüzden plaj için kolay, hızlı ve lezzetli bir yemek istiyorsanız, içine çocuklarınızın sevdiği malzemeleri ekleyerek makarna salatası yapabilirsiniz. Daha sağlıklı ve besleyici bir çözüm tam buğday makarna kullanmaktır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ayçekirdeği ve doğurganlık: Besin değerleri ve faydaları

Bilimsel çalışmalar, beslenmenin bir çiftin doğurganlığını artırabileceğini gösteriyor. Özellikle, içerdikleri belirli besinler nedeniyle gebe kalmada önemli rol oynayabilecek yiyecekler var.
Devamını oku...
Yaşam

Göbek yağını azaltmak için en iyi seçenekler

Göbek yağı sadece deri altı ile sınırlı değildir (deri altı yağ), aynı zamanda iç organların çevresinde daha derinde bulunan yağları da içerir (visseral yağ).
Devamını oku...