Hamile kalmaya çalışıyorsanız nelerden kaçınmalısınız? - Azınlıkça
Yaşam

Hamile kalmaya çalışıyorsanız nelerden kaçınmalısınız?

Doğurganlık, çeşitli faktörlere bağlıdır ve birçok durumda, hamile kalmaya çalıştığınız andan pozitif bir gebelik testi görene kadar sebat ve sabır gerektirir.

İyi haber şu ki, her ay döngünüzü takip etmek, doktorunuzun belirttiği şekilde doğum öncesi vitaminleri almak ve sağlıklı beslenmek gibi yapabileceğiniz şeyler var.

Şimdiye kadar sahip olduğunuz belirli şeylerden ve hatta muhtemelen alışkanlıklardan kaçınmak da eşit derecede önemli.

Aşırı kafein alımı

Kahveyi tamamen kesmek zorunda değilsiniz ama kafein tüketiminizi sınırlamak iyi bir fikir, özellikle gün içinde birkaç kahveyi aşırıya kaçtığınızı biliyorsanız. Amerikan Üreme Tıbbı Derneği tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırma, günde 5 fincandan fazla kahve içmenin doğurganlığın azalmasıyla ilişkili olduğunu buldu. Ayrıca, gebelik sonrası günde 200 miligramdan fazla kafein tüketimi, düşük yapma riskinin artmasıyla ilişkilendirildi. Bu noktada her kahvenin farklı miktarda kafein içerdiğini söylemek önemlidir, bu nedenle tükettiğiniz miktarı ölçülü tutmaya çalışıyorsanız bunu dikkate almanızda fayda var.

Hareketsiz yaşam

Amerikan Kalp Derneği, yetişkinler için en az 150 dakika orta düzeyde egzersiz önermekte. Araştırmalar, düzenli egzersiz yapanların hiç egzersiz yapmayan veya çok yoğun egzersiz yapanlara göre daha hızlı gebe kalabildiğini gösteriyor.

Aşırı egzersiz

Yukarıdakilerin devamında, araştırmalar yoğun fiziksel egzersizin gebe kalmak için gereken süreyi uzattığını göstermektedir. Muhtemel bir açıklama, kuvvetli egzersizin kilo kaybına ve döngüyü bozan hormonal değişikliklere yol açabilmesidir.

Abur cubur tüketimi

Uzmanlar, dengeli beslenmenin bir kadının doğurganlığını artırabileceğini söylüyor. Günlük beslenmenize meyve ve sebze gibi yiyecekleri dahil etmeyi tercih edin ve yağ ve şeker oranı yüksek diğerlerini sınırlayın.

Çinko içeriği yüksek balık

Balık, bebeğin beyin gelişimi için gerekli olduğu düşünülen mükemmel bir omega-2 yağ asitleri kaynağıdır. Bununla birlikte, balık aynı zamanda yüksek miktarlarda düşük yapma riskinin artmasıyla ilişkilendirilen çinko içerir.

Alkol ve stres

Gevşeme egzersizleri ya da sizi sakinleştiren aktiviteler yaparak günlük hayatın stresini üzerinizden atmaya çalışırsınız. Ayrıca, alkol tüketimini ve sigarayı sınırlayın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Çocukların Saat 9'da Uyumasının Üç Önemli Nedeni

Ebeveynler, çocuklarının iyi bir eğitim almasını, sağlıklı olmasını ve mutlu bir hayat sürdürmesini ister. Ancak genellikle gözden kaçırılan bir detay var: Uyku düzeni.
Devamını oku...