Neden asla ıslak mayoyla kalmamalıyız? - Azınlıkça
Yaşam

Neden asla ıslak mayoyla kalmamalıyız?

Yaz resmen geldi ve bu yıl için planlarınız ne olursa olsun, muhtemelen birkaç günlüğüne bile kendinizi bir havuzda veya plajda rahatlamak ve serinlemek için bulacaksınız.

Muhtemelen günün çoğunu suyun içinde ve dışında, dalıştan sonra ve güneşte kurumadan önce mayonuzun içinde ıslak kalarak geçiriyorsunuz.

Fakat burada dikkatli olmanız gerekiyor çünkü mayonun alt kısmını değiştirmek gerekiyor çünkü ıslak bir mayo vajinamızın dengesini bozabilir.

Illinois Kadın Sağlığı Derneği’nde bir jinekolog olan Gil Weiss, ‘Vajinal sağlık, çeşitli bakteriler arasındaki denge ile elde edilir’ dedi. ‘Bu mikroorganizmalar uyum içinde yaşar ve sağlıklı bir vajinanın korunmasına yardımcı olur.’

Ancak bu dengeyi bozan her şey lokal enfeksiyona neden olma potansiyeline sahiptir. Başka bir deyişle, ıslak mayonuz maya enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları veya idrar yolu enfeksiyonları gibi rahatsızlıklar için mükemmel bir üreme alanı olabilir.

Cleveland Clinic’te bir jinekolog olan Diane Young da aynı fikirde. Mantarlar sıcak, nemli koşullarda gelişir, ki bu, tam olarak ıslak mayonuzun yarattığı ortam.

Klor gibi kimyasallar nedeniyle, denizle karşılaştırıldığında havuzda saatler sonra bile mantar enfeksiyonu olasılığı yüksektir.

Gil Weiss’a göre klor, havuzdaki kötü bakterileri öldürdüğü gibi körfezdeki iyi bakterileri de öldürebilir. ‘Klor, sağlıklı vajinal pH’ı nötralize edebilir ve vajinal floranın hassas dengesini bozarak maya enfeksiyonuna katkıda bulunabilir’ diye açıklıyor.

Bütün bunlar sonuçlandırmak için: Islandığınızda, değiştirmek için kuru bir şey getirmelisiniz – iç çamaşırı, ikinci bir mayo, her neyse – böylece ıslak mayoyla çok uzun süre kalmak zorunda kalmazsınız. Bu, daha fazla enfeksiyon riski altında olabilecek zayıflamış bağışıklık sistemi olan kişiler için daha da geçerlidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

40 yaş üzerindekiler arasında kanser vakaları niye arttı?

Kanserin çoğunlukla yaşlıları etkileyen bir hastalık olduğunu düşünebiliriz ancak yeni veriler endişe verici bir eğilimi vurguluyor.
Devamını oku...