Yunanistan ölen göçmenler için üç günlük ulusal yas ilan etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ölen göçmenler için üç günlük ulusal yas ilan etti

Yunanistan’da Pilos açıklarında 79 göçmenin ölümüyle sonuçlanan trajedinin ardından, geçici hükümet tarafından üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Başbakanlık basın dairesinden yapılan duyuru şöyle:

‘Başbakan, Yunanistan’ın batısında uluslararası sularda bugün meydana gelen trajik deniz kazasında hayatını kaybedenler ve aynı zamanda insan sefaletinden yararlanan vicdansız insan tacirlerinin tüm kurbanları için için 14 Haziran 2023 Çarşamba saat 21:00’den 17 Haziran 2023 Cumartesi saat 21:00’e kadar üç günlük Ulusal Yas ilan etti.’

Başbakanlık basın ofisi, yeni bir açıklamayla, Başbakan’ın Çarşamba günü ilan ettiği üç günlük Ulusal Yas’ın 16 Haziran Cuma günü gece yarısı sona ereceğini açıkladı.

Hükümetin kararıyla ilgili olarak hükümet temsilcisi Ilias Siakandaris, Başbakan Sn. Ioannis Sarmas’ın kararının hayatını kaybedenler anısına alındığını vurgulayarak, insan kaçakçılarının eylemlerine de atıfta bulundu.

Gemide bulunan insan sayısınadair ise, ilk bilginin Roma’daki Koordinasyon Merkezi tarafından verildiği ve STK’ların 700 kişi hakkında bilgi verdiği için teyit edilemeyeceğini söyledi. Ancak kendisinin de belirttiği gibi böyle bir şey doğrulanmadı ve kesin olan tek şey ölü ve kurtarılanların sayısı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...