Kalbinizin saat gibi çalışmadığını gösteren sekiz beklenmedik tehlike işareti - Azınlıkça
Yaşam

Kalbinizin saat gibi çalışmadığını gösteren sekiz beklenmedik tehlike işareti

Kalbinizin saat gibi çalıştığından ne kadar eminsiniz?

Kalbin düzgün çalışmasına yönelik, doğrudan kardiyovasküler sağlıkla ilgili olmasa da, yine de sağlığımız için göz ardı edilmemesi gereken bazı görünmez tehlike işaretleri vardır.

Kalbimiz olmadan, herhangi bir bedensel işlevi yerine getiremezdik. Ancak, bir sorun olup olmadığını anlamak her zaman kolay değildir ve işlevlerini kontrol etmeliyiz.

New York’ta yaşayan bir kardiyolog, Dr. Satjit Bhusri kanayan diş etlerinden açıklanamayan yorgunluğa kadar, görünüşte ilgisiz görünen kalple ilgili aşağıdaki belirtiler aslında vücudumuzun temel mekanizmasının muhtemelen bakıma ihtiyacı olduğu konusunda bizi uyarıyor.

Ağır horlama

Horlama her zaman tehlikeli değildir, ancak günlük bir alışkanlık haline geldiğinde uyku apnesinin bir işareti olabilir. Uyku apnesi olan kişiler farkında olmasalar da uyku sırasında saatte 20-30 kez nefes almayı durdurabilirler. Johns Hopkins Medicine’e göre, bu solunum bozukluğu nedeniyle kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalık riski artıyor.

Daha az bacak kılı

Saç dökülmesi yaşlanmanın doğal belirtilerinden biri olsa da bacaklarda meydana geldiğinde periferik arter hastalığının bir belirtisi olabilir. Bu durum, kalp krizi veya felce yol açabilen koroner kalp hastalığı ve serebrovasküler hastalık riskini artırır.

Tükenmişlik

Düşük enerjiyi günlük yaşamın yoğun ritmine kolayca bağlayabilir ve bunun kalp işlev bozukluğundan kaynaklanma olasılığını ortadan kaldırabiliriz. Dr. Bhusri, ‘Kalp kası veya kapakçıkları iflas etmeye başladığında, belirtiler yorgunluk kadar hafif olabilir’ diyor.

Merdivenlerde nefes nefese kalma

Eskiden kolayca tırmanırken merdivenleri çıkmak artık bir angarya mı? Hareket gerektiren günlük aktivitelerde zorlanıyor musunuz? O zaman tüm bunlar, vücudunuza verimli bir şekilde kan pompalayamadığı için kalbinizin en iyi durumda olmadığına dair işaretler olabilir.

Artan stres

Current Psychiatry Reports’ta yayınlanan araştırmaya göre stres, anksiyete ve panik ataklar çarpıntıya neden olabilir ve anksiyete bozuklukları da kardiyovasküler problemlerle bağlantılıdır. Bu nedenle, günlük yaşamınızda stres ön plandaysa, kalbinizi de kontrol etmeyi unutmayın çünkü ruh sağlığı, kalp ve damar sağlığı ile ilişkilidir.

Baş dönmesi

Yetersiz kan dolaşımı nedeniyle beyne yeterli kan ulaşmaz, bu da hem beyne hem de denge hissini koruyan iç kulağa uygun kan akışının olmamasına neden olur. Böylece baş dönmesi hissi veya bayılma eğilimleri yaratılır.

Göğüs ağrısı

Göğüs bölgesinde gerginlik, ağrı ve hatta yanma fark ettiğimiz an ve özellikle egzersiz sonrası doktorumuza haber vermemiz gereken andır. Bu nedenle kan dolaşımı düzgün yapılmadığında göğüs, kol, boyun ve sırt çevresinde ağrılar oluşur.

Fırçalarken diş etlerinde kan

Hipertansiyon’da yapılan bir araştırmaya göre, diş eti iltihabına ek olarak, diş eti hastalığı olan periodontitis, daha yüksek sistolik kan basıncı ve tansiyon ilaçları kullanan kişilerde daha kötü kan basıncı kontrolü ile ilişkilidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Merdiven Çıkmak Kardiyovasküler Hastalık Riskini Azaltabilir

Kardiyovasküler hastalıklar, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yılda 17,9 milyon can almakta ve her üç kişiden biri bu hastalıklarla yaşamaktadır. Fakat şimdi, Tulane Üniversitesi’nin yeni araştırması, basit bir eylemin – merdiven çıkmak – bu büyük tehdidi azaltabileceğini gösteriyor.
Devamını oku...