İşte şişkinlikle mücadeleye yarayan 7 gıda - Azınlıkça
Yaşam

İşte şişkinlikle mücadeleye yarayan 7 gıda

Şişkinlik, hepimizin az ya da çok yaşadığı bir semptom. Bu nahoş semptomun arkasındaki sebep genellikle bağırsak fonksiyon bozukluğu, sıvı tutulması veya vücudun şişmesidir.

Bazı patolojik durumlar dışında, endişe yaratması gerekmeyen ‘masum’ bir semptomdur. Bununla birlikte, genellikle ciddi rahatsızlığa neden olur, bu nedenle bununla nasıl başa çıkılacağını bilmek önemlidir.

Bazı farmasötik müstahzarlarda şişkinliğe çözüm arayan birçok kişi var. Ancak eczaneye gitmeden önce, günlük hayatınızda yapabileceğiniz ve şişkinlik sorununuz için cankurtaran olabilecek basit değişikliklere odaklanın.

Örneğin, beslenme öncü bir rol oynar ve belirli beslenme seçimleri sorunu şiddetlendirebilir veya sorunu ortadan kaldırabilir.

Yararlı ve besleyici besinler açısından zengin dengeli bir diyet, vücudun şişmesini önleyebilir ve hatta önleyerek bağırsağın iyi çalışmasını sağlayabilir.

Probiyotikler, bağırsakta ‘yaşayan’ bir dizi canlı mikroorganizma olan şişkinliğe karşı güçlü bir besin müttefikidir, birçok fayda sağlar ve vücudun genel sağlığının bir göstergesi olan sağlıklı ve zengin bir mikrobiyom sağlar.

Diğer şeylerin yanı sıra, probiyotik tüketimi, gelişmiş bağışıklık fonksiyonu ve gelişmiş bağırsak sağlığı ile ilişkilendirilmiştir.

Bilimsel kanıtlar, probiyotiklerin enflamatuar belirteçlerin azaltılmasına ve ayrıca ishal, kabızlık ve ülseratif kolit ve Crohn hastalığı gibi bağırsak hastalıklarının semptomlarının tedavisine katkıda bulunduğunu göstermektedir.

Aynı zamanda, yiyecekleri sindirmeye ve besinleri emmeye yardımcı olurlar.

Bu nedenle, vücudun işleyişi için tüm bu değerli yollarla çalışan probiyotikler, rahatsız edici şişkinliğin önlenmesine veya tedavisine katkıda bulunur.

Ancak hangi besinlerden gerekli miktarda probiyotik elde edebiliriz?

Düzenli olarak gaz ve şişkinlik yaşıyorsanız, bu 7 yiyeceği diyetinize dahil etmeyi deneyin:

Peynir

Fermente yumuşak peynirlerden önemli miktarda probiyotik tüketebilirsiniz. Tüm peynirler probiyotik içermediğinden, bir peynir seçmeden önce içeriğine bakın.

Yoğurt

Yoğurt, laktik asit bakterileri ile süt fermantasyonunun ürünü olduğu için yüksek probiyotik içeriği ile bilinir. Maksimum probiyotik alımı için koyun ve keçi yoğurtlarını tercih edin.

Zeytin

Lezzetli, besleyici ve salatalarımıza lezzetli bir ektirler. İyi yağlar açısından zengindirler ve tabii ki iyi bir probiyotik kaynağıdırlar. Bu nedenle, gerekli tüm probiyotikleri elde etmek için lezzetli bir çözümdür.

Kefir

Kefir en iyi probiyotik kaynaklarından biridir. Kefirde bulunan mikroorganizmalar, sindirimi iyileştirmeye ve gastrointestinal sistemin işleyişini güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Turşu

Turşu, salamura veya sirke konulan bir sebze karışımı. Bu işlem bir sebzeye farklı tat ve kullanımlar vermesinin yanı sıra faydalı mikroorganizmaların üremesine de neden olur. Bütün bunlar, salamura sebzelerin probiyotik açısından zengin olması ve gastrointestinal sistemin sağlığını sağlamasıyla sonuçlanır.

Ksinogala

Pek çok kişi için bir tat mücadelesi olsa da ksinogala’nın vücuda kazandıracağı pek çok fayda vardır. Bunların arasında ve bağırsakların düzgün çalışmasına katkıda bulunan önemli miktarda probiyotik vardır.

Miso

Soya fasulyesinden elde edilen ve fermantasyon ürünü olan özel bir malzemedir. Hazırlanma şekli, şişkinlik semptomlarını hafifletecek kadar yeterli probiyotik içerdiği anlamına gelir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...