Uçakta giymemeniz gereken 7 şey - Azınlıkça
Yaşam

Uçakta giymemeniz gereken 7 şey

Çoğu havayolu şirketinin resmi bir kıyafet yönetmeliği olmayabilir, ancak uçakta ne giyileceğine dair yaygın olarak kabul edilen bazı yönergeler vardır.

Ya da daha doğrusu ne giyilmemesi gerektiği konusunda.

Bu kural ve tavsiyelerin nedenleri temizlikten kolaylık ve rahatlığa kadar çeşitlilik göstermektedir.

Havayolu şirketinin taşıma şartlarını (küçük yazı olarak da bilinir) okuma zahmetine girerseniz, uymanız gereken bazı yönergeler bulabilir veya uçuşunuzdan atılma riskini azaltabilirsiniz.

Bir sonraki uçak yolculuğunuza çıkmadan önce, ‘Travel & Leisure’ dergisindeki uzmanların da gösterdiği gibi, uçakta giyilmemesi gerekenler listesine bir göz atın!

Açık ayakkabı

Bir yaz tatili için kışın ortasında evden ayrılırken tek düşünebildiğiniz uçakta rahat sandaletlerinizi, hatta parmak arası terliklerinizi giymek mi? Tekrar düşünsen iyi olur. Büyük ihtimalle koltuğunuzun altındaki halı yıkanmış veya temiz olsa bile derinlemesine yıkanmamış olabilir. Seyahat uzmanı ve eski uçuş görevlisi Bobby Laurie’nin tavsiye ettiği gibi, uçak tuvaletinde her zaman ayakkabılarınızı giymelisiniz. ‘Yerdeki sıvının sadece su olduğunu düşünmeyin – muhtemelen değildir.’

Tahrik edici giysiler

Havayolu ince baskısının devreye girdiği yer burasıdır. Çoğu havayolu şirketi, tahrik edici giysiler giyen yolcuların uçağa binişini reddetme hakkını saklı tutar. Kurallar genellikle o kadar net değildir, ancak genellikle aşırılıklara, zorluklara vb. atıfta bulunur. Bir havayolu şirketi kıyafetinizi rahatsız edici bulursa, değiştirmenizi isteyebilir. Ve reddederseniz, havayolunun uçağa binmenizi reddetme hakkı olduğundan büyük olasılıkla uçuştan ineceksiniz.

Pijama

Uçakta hepimiz rahat etmek isteriz ama evde değil, başka insanların olduğu uçağın içinde olduğumuz için, havaalanında ve uçakta pijama giymemek daha iyidir. 22 yıllık deneyime sahip eski bir uçuş görevlisi olan Susan Fogwell, ‘Bunun yerine bol, elastik ve rahat pantolonlar giyin’ diye tavsiyede bulunuyor, ‘Örneğin, tulumlar pijama kadar rahat ve pantolon gibiler.’ Tek istisna: Business class ile uçuyorsanız ve uçuş görevlileri size uçuşunuz için pijama teklif ediyorsa, uçakta bunları giymeniz kabul edilebilir; inişten önce üstünüzü değiştirmeniz yeterli.

Mayo

Hawaii havayolu şirketi ‘Hawaiian Airlines’, özellikle mayo giymeyi yasaklayan bir kıyafet yönetmeliği yayınlayan az sayıdaki şirketten biridir. Uçaklarda yüzme havuzu olmadığına göre mayo giymenize gerek yok. İhtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, her zaman kıyafetlerinizin içine giyebilirsiniz.

Çok katmanlı giysiler

Uçakta sıcaklığın nasıl olacağını asla bilemeyeceğiniz için, tüm senaryolara hazırlanmak her zaman iyi bir fikirdir. İşte bu yüzden ister bir kolsuz bluz ister kalın bir süveter olsun tek kat kıyafet giymek iyi bir fikir değildir. Uzmanlar, ‘Soğuksa hazırlanmak için yeterince kıyafet giyin ve sıcaklık yüksekse biraz çıkarın’ diyor uzmanlar.

Büyük hacimli metal takılar

Aksesuarlar, şehirde geçireceğiniz bir gece için mükemmel olabilir, ancak seyahat ederken kalın metal takılarınızı el çantanıza koyun. İdeal olarak seyahatlerinizde yanınıza değerli mücevherler almayın. Muhtemelen, onları takarsanz, havaalanı güvenliğinden geçerken onları çıkarmak zorunda kalacaksınız ve bu zevkten çok güçlük, ayrıca onları bir sepet içinde unutabilirsiniz.

Parfümler

Belirli kokulara karşı hassasiyeti olan yol arkadaşlarınıza karşı nazik olun ve çok güçlü şeyler parfümlerden kaçının. Bir uçak kabini gibi kapalı bir alanda olduğunuzda kokular çok yayılır ve en sevdiğiniz koku başkaları için bunaltıcı olabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

SKY Express’ten öğrenciler için bedava uçak bileti

SKY Express, TEXAN Çevre Yönetimi ile işbirliği içinde 10 Mart Cuma gününden 31 Mart Cuma gününe kadar Atina ve Selanik arasında öğrenci ve öğrencilere ücretsiz uçak bileti sağlayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina - Selanik seferi yapan uçağa şimşek çarptı

Yunanistan’ın başkenti Atina’dan Selanik’e uçmakta olan yolcu uçağını şimşek çarptı.
Devamını oku...