Ramazanın faydası: Aç kalmak kanser riskini azaltıyor - Azınlıkça
Yaşam

Ramazanın faydası: Aç kalmak kanser riskini azaltıyor

Günde 14 saati geçen uzun sürekli açlık sadece kanser değil, obeziteden diyabete, Alzheimer’ den kalp damar hastalıklarına kadar bütün kronik enflamatuar hastalıkların riskini azaltır.

Bilim dünyası, 1900’lü yılların başından bu yana açlık ve insan sağlığına etkileri konulu çalışmalar yürütüyor. Açlık süresince kandaki şeker miktarının azaldığı ve vücuttaki yağın yakıldığı çoktan tespit edilmiş durumda

Açlığın faydalarını görmek için günde 14-16 saat açlık yaşaman gerekiyor. Açlığın birçok faydası var, biri de fare modellerinde tespit edildi ki kanser miktarlarını azaltıyor. Hastalar açlık yaşadığı zaman diyabetin oluşumunu durdurabiliyor ve bağırsaktaki kök hücreler kendini daha çabuk yenileyebiliyor.

Şişmanlığın zararları

Şişmanlık zararlı diyabete yol açmakta, farklı damar hastalıklarına ve kansere neden olduğu son 30 yıldaki epidemiyolojik çalışmalar ortaya çıkardı. Özellikle karaciğer, bağırsak ve meme kanseri şişmanlıkta artıyor.

Ramazanın faydası

Sağlıklı beslenmek lazım, Akdeniz mutfağı çok zengin. Günde iki öğün, doyunca duracaksın. Ekmek de peynir de zeytin de yiyeceksin. Tatlıyı az tutmak, kaloriye dikkat etmek lazım. Kalori çok olduğu zaman vücut o kaloriyi, şekeri yağa çeviriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Alzheimer’in belirtileri 20 yıl önce başlıyor. Önlemek için ne yapabiliriz?

Alzheimer Belirtileri 20 Yıl Öncesinden Başlıyor: Hastalığı Önlemek İçin Alabileceğiniz Önlemler
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a şimdi de Alzheimer ‘salgını’ geliyor

Yunanistan, ağırlıklı olarak 80 yaş üstü insanları yüzde 40’a varan oranlarda etkileyen Alzheimer hastalığı ile başa çıkmak için hem yapı olarak hem de araştırmalar açısından hazırlıksız durumda.
Devamını oku...
Yaşam

Alzheimer hastalığını yavaşlatan 10 şey

Alzheimer hastalığı, beyin hücrelerinin zamanla zarar görmesi ve ölmesi sonucu ortaya çıkan bir nörodejeneratif hastalıktır.
Devamını oku...