Yunanistan’da 3,5 milyon insan açlık sınırında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 3,5 milyon insan açlık sınırında

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun (ELSTAT) yayınladığı verilere göre, her 2 emekliden 1’i ayda 658 evro emekli maaşı alırken, her 5 gençten 1’i ayda 500 evronun altında kazanıyor.

Verilere göre yaklaşık 3 buçuk milyon vatandaş açlık sınırında iken, gelen zamlar ve pahalılıkla vatandaşların yüzde 40’ının ekonomik olarak tehdirt altında olduğu görünüyor.

Emeklilerin yüzde 60’ı bu ‘üçüncü dalga’ sonrasında tehdit altındayken, çalışanların yüzde 40’ının da gelir güvencesi eşiğinin altında olduğu, İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (OAED) işsizler kütüğünde kayıtlı olan 1,1 milyon vatandaşın (bunlardan bir kısmı aylık 400 evroya kadar işsizlik maaşı alıyor) ise açlık sınırında olduğu kaydediliyor.

ELSTAT halihazırda tüketimde önemli bir azalma kaydedildiğine dikkat çekiyor ki bu ailelerin ‘kendini kısıtlaması’nın veya harcamaların rasyonelleştirilmesinin sonucu değil, esas olarak devam eden bir yoksullaşmanın sonucu.

Öte yandan Eurostat verilerine göre de Yunanistan, düzenli bir yemek için maddi imkanları olmayan, yoksulluk riski altındaki insanlar konusunda Avrupa Birliği’nde, Bulgaristan’dan sonra ikinci en yüksek yüzdeye sahip.

Eurostat’ın rakamlarına göre yoksulluk riski altındaki insanların en yüksek yüzdesi Bulgaristan’da (yüzde 54,6) kaydedilirken, onu Yunanistan (yüzde 45,6) ve Slovakya (yüzde 36,0) takip ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...