Sirkeyle asla temizlenmemesi gereken 5 eşya - Azınlıkça
Yaşam

Sirkeyle asla temizlenmemesi gereken 5 eşya

Sirke en etkili temizlik maddelerinden biridir. Ancak bazı eşyaları sirke ile temizlemek zarar veriyor. İşte sirkeyi uzak tutmanız gereken eşyalar.

Doğal temizlik maddeleri zehirli kimyasallara göre çok sayıda kişi tarafından tercih ediliyor. Sirke en etkili temizlik maddelerinden biri olarak bilinir. Sirke genelde faydalarıyla bilinir. Ancak sirkeyi uzak tutmanız gereken bazı eşyalar var.

ÜTÜDEN UZAK TUTUN

Ütünüzün tankına sirke eklemeyin; Cihazın içine kalıcı olarak zarar verebilirsiniz. Asit astarı yiyip bitirir ve metal parçalar zarar görür. Sirkenin ütüye faydası olduğunu söyleyen birileri varsa bilin ki sizi yanlış yönlendiriyor.

MUTFAK TEZGAHINA KULLANMAYIN

Taş tezgahlarınızın güzel görünmesini istiyorsanız sirkeden uzak durmalısınız. Asit, mermer ve kireçtaşı gibi doğal taşları aşındırır ve matlaştırır. Mutfak tezgahınıza da sirke zarar verebilir.

BULAŞIK MAKİNENİZE ZARAR VEREBİLİR

Yaygın bir inanışta bulaşık makinesine sirke konulduğunda bulaşıkları daha iyi yıkadığı. Oysa buda tehlikeli bir alışkanlık.

CR’yi test eden kişiler, sirkenin su tabakasını kaldırıp kaldıramayacağını görmek için bulaşık makinesi laboratuvarımızda denedi. CR’deki bulaşık makinesi laboratuvarı başkanı Larry Ciufo, “Hiçbir şey yapmadı” diyor. “O zamanlar belki hiç yoktan iyiydi ama bugün gerçekten işe yarayan özel formüllü bulaşık makinesi temizleyicileri var.” Özetle sirkeyi bulaşık makinesinde kullanmak bulaşık makinesine de zarar verecektir. Sirke, su lekelerinden kurtulmada etkisizdir ve bazı bulaşık makinesi üreticileri, asetik asidin cihazdaki kauçuk parçaları yiyip bitirebileceği konusunda uyarmaktadır.

EKRANLARDAN UZAK TUTUN

Doğru oranda su ile karıştırıldığında sirke, pencereleri iz bırakmadan bırakmak için harika olabilir. Ama asla bilgisayarınızda , akıllı telefonunuzda , tabletinizde veya TV’nizde kullanmak bu aletlere zarar verebilir. Akıllı telefon üreticileri ekranın eriyebileceği konusunda uyarıyorlar. Televizyonunuzda da kalıcı lekelerin kalmasına yol açabilirsiniz

KÜÇÜK EV ALETLERİNDE DE KULLANMAYIN!

Karıştırıcılar, kahve makineleri ve ekmek kızartma makineleri gibi çoğu küçük mutfak aletindeki plastik ve cam yüzeyler sirke ile temizlenebilir, ancak sirkenin aşındırabileceği kauçuk parçalardan veya metallerden kaçınmalısınız. Buna paslanmaz çelik dahildir. Farklı kalitelerde paslanmaz çelikler. Düşük kaliteli olanlar genellikle küçük cihazlar için kullanılır ve asitle tetiklenebilecek paslanmaya karşı daha az dirençlidir.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kuran’da adı geçen insan vücuduna faydalı 4 besin

Kuran-ı Kerim’de adı geçen ve insan vücuduna faydalarıyla bilinen besinler… İşte o besinler ve faydaları…
Devamını oku...
Yaşam

Küf kokan çekmece ve dolaplarınıza sirke koyun

Sirke hayatımızda birçok amaç için kullanılıyor. Eğer çekmecelerinizde küf varsa, bir kase sirke işinize yarayabilir.
Devamını oku...