Elma sirkesinin bilinmeyen faydaları - Azınlıkça
Yaşam

Elma sirkesinin bilinmeyen faydaları

Salata ve yemeklerde de kullanılan elma sirkesinin sayısız faydası bulunuyor.

Günümüzün en büyük sorunlarından olan obezite ile mücadelede de elma sirkesinin faydalı olduğunu duymuş muydunuz?

Kilo vermeye yardımcı olan elma sirkesinin cilt lekeleri ve kolesterol konusunda da etkili olduğu kaydediliyor.

Elma sirkesinin tüketilmesi çok sağlıklı olduğu kadar sayısız şifayı da birlikte getiriyor. Bilindiği üzere günümüzün hastalığı obozite çoğu kişinin belası olmaya devam ediyor. Buna çözüm olarak zayıflamak için çok farklı yöntemler ve besinler deneniyor. Uzmanlara göre herkesin zorlandığı kilo vermenin en büyük yardımcılarından biri elma sirkesi! Elma sirkesi kilo vermenizde size yardımcı olmak için birebir.

Cilt lekeleri ve kolesterolun azaltılması için birebir. Elma sirkesi kendi başına güçlü bir detokstur ve sayısız hastalığa iyi gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

Elma sirkesi; yediklerimizin verimli kullanılmasına, metabolizmanın hızlı ve uyumlu çalışmasına vücudun asit alkali dengesinin sağlanmasına çok büyük ölçüde yardımcı olmaktadır.

Bedenimizin gerek duyduğu tüm kalsiyumu tek başına sağlamaktadır. Günlük tüketimde peynir başta olmak üzere bir çok besinden alabileceğinizden daha fazla kalsiyumu az bir tüketimle size sunar. Bedenimizin gerek duyduğu tüm kalsiyumu tek başına sağlamaktadır.

Zararlı olan sodyumun tüm etkilerini azaltıp tehlike sınırında olan tansiyonu normale çevirir. Tansiyon hastalığınız varsa elma sirkesi evinizde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır.

Elma sirkesi ve sade sodayı bir pamuğa damlatıp cildinize sürün ve yarım saat bekleyin mucizevi şekilde bebek gibi bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz. Cildiniz parıldayacak ve pürüzsüzleşecektir. Böylece güzel görünmek sandığınızdan daha kolay. Her yeni bir araştırmadan sirkenin daha gizemli faydaları bilim adamları tarafından keşfediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Meyve Fiyatlarında Büyük Artış

Yunanistan’da meyve fiyatlarındaki keskin artış, özellikle portakal ve elma üzerinde yoğunlaşarak tüketicileri zor durumda bırakıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Elma kabuğu yıkansa da temizlenmiyor

ABD’de yapılan bir araştırma sonucunda, elma kabuğundaki zararlı tarım kimyasallarının yıkansa dahi temizlenmediği açıklandı.
Devamını oku...
Yaşam

Her gün bir elma zayıflamaya yardımcı oluyor

CSIRO’nun gerçekleştirdiği bir araştırma, her gün düzenli olarak bir adet elma tüketmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koydu.
Devamını oku...