NASA, uzaylı 'avına' çıkıyor - Azınlıkça
Yaşam

NASA, uzaylı ‘avına’ çıkıyor

NASA, UFO (uzaylı) araştırmaları yürütmek için yeni bir ekip kuracak. 16 kişilik ekip, UFO raporlarını inceleyecek.

Tanımlamayan hava olaylarının ve cisimlerinin son zamanlarda artış yaşaması, NASA’yı harekete geçirdi. Bir süre önce ABD Senatosundan finansal destek alan NASA, hükümetin tanımlanamayan hava olayları raporlarını detaylı incelemeye başlayacak. Ajans, 16 kişilik uzman ekip kurduğunu duyurdu.

Son dönemlerde ABD hükümeti ve Pentagon’un radarına girmeyi başaran UFO’lar araştırma konusu haline geldi. NASA ise bu programın bir parçası olarak dokuz aylık bağımsız bir çalışma başlattığını açıkladı. 16 kişilik ekip, tanımlanamayan hava olaylarını ele alacak.

NASA’nın açıkladığı uzman isimler arasında gazetecilerinden eski astronotlara kadar birçok isim bulunuyor. Örneğin, dört ayrı görevde toplamda 520 gününü uzaydan geçiren emekli astronot Scott Kelly, bilim gazetecisi ve uzay teknolojisi şirketi CEO’su ve bir ABD Federal Havacılık İdaresi yöneticisi bu ekibe dahil edilmiş durumda.

NASA Bilim Misyonu Direktörlüğü Yöneticisi Thomas Zurbuchen, “Ekip, devlet kurumları tarafından toplanan verilerin, ticari verilerin ve diğer kaynaklardan gelen verilerin potansiyel olarak UAP’lere ışık tutmak için nasıl analiz edilebileceğini belirleyecek” dedi.

Dokuz aylık çalışmanın ardından tanımlanamayan hava olayları hakkında hazırlanan rapor, yol haritası eşliğinde sunulacak. Bu yol haritasına farklı ülkelerin dahil edilip edilmeyeceği ise şimdilik belirsiz. Zurbuchen, UFO hakkındaki verilerin “zamanla daha değerli” hale geleceğini bildirdi.

Bir süre önce tanımlanamayan hava olayları için duruşma düzenleyen Pentagon, ABD Deniz Kuvvetleri İstihbarat Direktörü Yardımcısı Scott Bray’in sık ve sürekli olarak UFO gördüğünü bildirdi. Donanma subayı, askeri menzillerde yaygın olarak tanımlanamayan hava olayıyla karşılaştığını aktardı.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kainatta İnsanlar Yalnız mı Yoksa Uzaylılar Var mı?

İnsanoğlu binlerce yıldır kendi gezegeni Dünya’da varoluşunun yanı sıra kozmik komşuları hakkında da merakla sorular soruyor: Kainatta insanlar yalnız mı yaşıyor, yoksa uzaylılar var mı?
Devamını oku...
Yaşam

Uzaylıları nerede bulabiliriz?

Güneş Sistemimiz dışında nerede yaşam var? Bilim insanları son çalışmalarında hangi gezegenlerin uzaylı yaşamına elverişli olacağını buldu.
Devamını oku...
Yaşam

Bilim insanları uzaylı aramaya devam ediyor

İnsanlar için merak konusu olan uzaylılar, bilim dünyasının da yakından ilgilendiği konular arasında yer alıyor.
Devamını oku...