Çorapla uyumanın riskleri neler? - Azınlıkça
Yaşam

Çorapla uyumanın riskleri neler?

Eğer çok soğuk kış günlerinde ve aşırı soğuk bir odada değilsek, geceleri çorapla uyumanın doğru olmadığını duymuşsunuzdur. Yapılan birçok araştırma, çorapla uyumanın uyku kalitesini iyileştirdiğine dikkat çekse de çorapla uyumanın riskleri de var.

Yatakta giymeyi seçtiğiniz çoraplar çok sıkı ise kan akışının azalmasına neden olabilir. Bu nedenle çorapla uyumaya karar verdiyseniz bedeninize uygun, ayaklarınızı sıkmayan ve dolayısıyla kan akışınızı engellemeyen bir çorap seçmelisiniz.

Bazı durumlarda, yatağa çorap giymek kötü hijyen riskini artırabilir. Çoraplarınız çok sıkıysa veya temiz değilse, ayaklarınız düzgün nefes alamaz ve enfeksiyon, koku olasılığı artar. Bunu önlemek için yatmadan önce çoraplarınızı değiştirmeniz ve pamuk, merinos yünü, kaşmir veya bambu gibi nefes alabilen malzemelerden yapılmış bir çorap seçmeniz en iyisi.

Dolaşım sorunlarınız, ayaklarınızda şişme veya çorapların bacaklarınıza ve ayaklarınıza kan akışını kısıtlama olasılığını artırabilecek diğer sorunlarınız varsa, çorapla uyumak sizin için uygun olmayabilir. Çorapla uyumanın sizin için uygun olup olmadığı konusunda mutlaka doktorunuza danışın. Öte yandan, çorap ve uyku ilişkisi üzerine yapılan araştırmalar yetişkinlerle sınırlıdır. Bu nedenle çocukların veya bebeklerin çorapla uyuması konusunda kesin bilgiler yer almamaktadır. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi bebek ve çocuklarda da dolaşımı olumsuz etkileyecek bir sıkıntı varsa, bu konuda karar vermeden önce çocuk doktorunuzla konuşun.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

40 yaş üzerindekiler arasında kanser vakaları niye arttı?

Kanserin çoğunlukla yaşlıları etkileyen bir hastalık olduğunu düşünebiliriz ancak yeni veriler endişe verici bir eğilimi vurguluyor.
Devamını oku...