Beyin kanaması tehlikesinden kurtulmak için günde kaç saat uyumalıyız? - Azınlıkça
Yaşam

Beyin kanaması tehlikesinden kurtulmak için günde kaç saat uyumalıyız?

Fransız araştırmacılar, 7-8 saat süren uykunun en iyi uyku türü olduğu konusunda karar kıldılar.

Ayrıca, iyi uyuyanların nadiren uyanıp gece boyunca dönüp durduklarını da belirten bilim adamları, bağlantıyı bulmak için 50 yaşın üzerinde 7 bin kişinin gece uyuma alışkanlıklarını izledi.

Neredeyse 10 yıla yayılan çalışma, en iyi uyku kalitesine sahip kişilerin beyin kanaması geçirme olasılığının yüzde 75 daha az olduğunu gösterdi.

Uzmanlar, birçok kalp hastalığının yanı sıra beyin kanamalarının da çoğunun, insanlar iyi uyursa önlenebileceğini söylüyor.

Çalışmanın yazarı Fransa Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Aboubakari Nambiema, ‘Uyku kalitesi ve miktarının kalp sağlığı için önemi, sağlıklı davranışların öğrenildiği yaşamın ilk yıllarında öğretilmelidir. Gece gürültüsünü ve iş stresini en aza indirmek, uykuyu iyileştirmeye yardımcı olabilir’ diyor.

Düzinelerce araştırma, yetersiz uykuyu kalp hastalığı ve kalp krizi ve beyin kanaması riskini artıran yüksek tansiyonla ilişkilendirdi.

Uykunun kalbe nasıl yardımcı olduğu açık değil. Ancak yeterli uyku almamak, kötü beslenme ve fiziksel hareketsizlik gibi kalbe zarar verebilecek sağlıksız alışkanlıklar tehlike riskini artırıyor.

Dr. Nambiema şunları söyledi: ‘Çalışmamız, kalp sağlığını korumak için iyi uykunun potansiyelini ve daha iyi uykunun daha düşük koroner kalp hastalığı ve felç riskleri ile ilişkili olduğunu gösteriyor. Ayrıca insanların büyük çoğunluğunun uyumakta zorluk çektiğini de bulduk. Kardiyovasküler hastalıkların dünya çapında önde gelen ölüm nedeni olmasıyla birlikte, sağlıklı bir kalbi korumak için iyi uykunun önemi konusunda daha fazla farkındalığa ihtiyaç var.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Uykuda Işıklar Açık Olursa Sağlık ve Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?

Birçok insanın yatak odasında ışıkları açık bırakarak uyumasının sağlık ve ruh halimiz üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Devamını oku...