Yemekten sonra yükselen kan şekerini düşürmenin yolu - Azınlıkça
Yaşam

Yemekten sonra yükselen kan şekerini düşürmenin yolu

Birisi öğle veya akşam yemeğinden hemen sonra dans etmenizi isterse, ‘kötü’ niyeti olmayabilir, belki de sadece sağlığınızla ilgileniyordur.

Biyokimyacı Jessie Inchauspe, paradoksal olarak, yemek yedikten sonra küçük bir hareketin kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Tam talimatlara göre, yemeği bitirdikten sonra kaslarımızı on dakika hareket ettirmeliyiz. Bu, ağırlık kaldırmamız veya yoğun bir aerobik egzersiz programına katılmamız gerektiği anlamına gelmez. Vücudun hareket etmesini gerektiren herhangi bir aktivite, evi temizlemekten, yürümekten, çocuklarla oynamaya ve dans etmeye kadar, yemekten sonra kan şekerimizi düzenlemeye yeter.

Dr. Inchauspe ‘Yemek yedikten sonraki bir saat içinde kalkın ve yürüyüşe çıkın ya da en sevdiğiniz şarkılarla dans edin, köpeğinizi gezdirin, bulaşıkları yıkayın, çamaşır makinesini doldurun… Kaslarınızı istediğiniz gibi kullanın’ diyor.

Bu kolay tavsiye, yemekten sonra fiziksel olarak aktif olan bir grup yetişkin ile yemek yedikten sonra televizyon izlemek gibi hareketsiz aktivitelerle sınırlandırılan bir kontrol grubu arasındaki kan şekeri seviyelerindeki farkı inceleyen randomize kontrollü bir çalışmaya dayanmaktadır. 2018 yılında Nutrients dergisinde yayınlanan bulgulara göre, birinci grup daha iyi glikoz seviyeleri gösterdi.

Çalışmanın sonuçlarının ardındaki mekanizmaları anlatan Dr. Inchauspe, işin sırrının, kasın her kasılma için ihtiyaç duyduğu ve kanda dolaşan glikoz tarafından sağlanacak olan enerjide yattığını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...