DSÖ: Omikron 8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına bulaşacak - Azınlıkça
Yaşam

DSÖ: Omikron 8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına bulaşacak

Dünya Sağlık Örgütü, Omikron varyantıyla ilgili öngörüde bulunarak, nümüzdeki 6-8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına Omikron’un bulaşmış olacağını hesapladıklarını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, son haftalarda elde edilen verilerin koronavirüsün Omikron varyantının yüksek derecede bulaşıcı olduğunu kanıtladığını belirtirken Avrupa bölgesinde 2022’nin ilk haftasında 7 milyondan fazla yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini ve bu sayının, önceki hafta yayınlanan verilerin iki katından daha fazla olduğunu vurguladı.

Öte yandan Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü’nün (IHME) önümüzdeki 6-8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına Omikron varyantının bulaşmış olacağını öngördü.

Omikron’un aşıdan kaçınma potansiyelini daha iyi anlayabilmek için daha fazla araştırmalara ihtiyaç olduğunu belirten Kluge, yapılmakta olan araştırmalardan önümüzdeki haftalarda ilave veriler beklediklerini kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da hava kirliliği alarm veriyor

Guardian’ın yaptığı bir araştırma, Yunanistan’da yaşayanların %98’inin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen sınırların çok üzerinde hava kirliliğine maruz kaldığını ortaya koydu.
Devamını oku...