Korona aşıları Omikron'a karşı işe yaramıyor mu? Moderna CEO'su ne dedi? - Azınlıkça
Yaşam

Korona aşıları Omikron’a karşı işe yaramıyor mu? Moderna CEO’su ne dedi?

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgını yeni Omikron varyantı nedeniyle tekrar ülkeleri kısıtlama kararları almaya yönlendirdi. Öte yandan merak edilen sorulardan biri yeni varyanta karşı aşıların işe yarayıp yaramadığı.

Moderna CEO’su Stephane Bancel mevcut korona aşılarının Omikron varyantına karşı daha az etkili olabileceğini söyledi. Omikron varyantı ise dünya genelinde yayılmaya devam ediyor; varyant üç ülkede daha tespit edildi.

ABD merkezli ilaç ve aşı üreticisi Moderna’nın CEO’su Stephane Bancel, mevcut korona aşılarının etkisinin yeni ortaya çıkan Omikron varyantına karşı daha düşük olabileceğini söyledi. Günümüzde uygulanan aşıların halen baskın olan Delta varyantına karşı etkili olduğunu kaydeden Bancel, bu etkinin yeni mutasyon karşısında daha düşük olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Bancel, Financial Times gazetesine verdiği demeçte, “Bence (aşıların etkisinde) önemli bir düşüş olacak. Sadece ne kadar olacağını bilemiyorum, çünkü verileri beklemek zorundayız. Ama konuştuğum tüm bilim adamları ‘bu iyi olmayacak’ diyor” şeklinde konuştu.

Bu arada, yeni varyant Omicron dünya genelinde yayılmaya devam ediyor. Son olarak İskoçya, İspanya ve İsveç’te de yeni mutasyona bağlı vakaların tespit edildiği belirtildi. İskoçya’da Omikron’a bağlı altı vaka tespit edildi. Daha önce Hollanda, Fransa ve İtalya’da görülen şüpheli veya doğrulanmış vakaların da Omicron bağlantılı olduğu kesinleşti. Kanada’da, ise Nijerya’dan dönen iki yolcuda Omikron enfeksiyonu doğrulandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis beşinci dozu da vurdurdu

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs aşısının beşinci dozunu da vurdurdu ve nedenini açıkladı.
Devamını oku...