ABD çocuklar için Pfizer-BioNTech aşısında acil kullanım onayını verdi - Azınlıkça
Yaşam

ABD çocuklar için Pfizer-BioNTech aşısında acil kullanım onayını verdi

Küresel koronavirüs salgınıyla mücadelede kilit rol oynayan aşılar ile ilgili yeni gelişme yaşandı. ABD’de Pfizer-BioNTech Kovid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanılması için acil kullanım onayı geldi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech’in Covid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda kullanılması için acil kullanım onayı verdi.

Ülkede sürdürülen pandemiye karşı bağışıklık kampanyasında önemli bir adım olarak görülen bu karar sayesinde 28 milyon çocuğun aşılanması sağlanacak.

İlaç Dairesi’ndeki kararın Pizer’ın binlerce çocuk üzerinde yaptığı klinik test sonuçlarının detaylı şekilde incelenmesinin ardından alındığı belirtildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) bilim insanlarından oluşan danışma heyeti, geçen çarşamba Pfizer-BioNTech’in Covid-19 aşısını 5-11 yaş arası çocuklar için tavsiye etti.

FDA Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesinin 18 üyesinden 17’si, Pfizer-BioNTech’in Covid-19 aşısının ilkokul çağındaki çocuklara faydasının risklerinden daha ağır bastığı fikrinde buluştu.

Toplantıda, firmanın, 12 yaşın altındaki çocuklar için Covid-19 aşısını, yetişkin dozunun üçte birine indirdiğine değinildi.

Pfizer-BioNTech 22 Ekim’de, iki doz uygulanacak Covid-19 aşısının 5-11 yaş arası çocuklarda yüzde 90’ın üzerinde koruma sağladığını duyurmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Devamını oku...