Öğrencilerin Kovid-19 test sonuçlarını bildireceği yeni platform 1 Kasım’da başlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrencilerin Kovid-19 test sonuçlarını bildireceği yeni platform 1 Kasım’da başlıyor

Yunanistan’da öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli, 1 Kasım Pazartesi gününden itibaren koronavirüs testi sonuçlarını yeni kurulan https://edupass.gov.gr/ üzerinden bildirecekler.

Batı Trakya’da azınlık okullarında okuyan öğrenciler de yeni kurulan https://edupass.gov.gr/  üzerinden test sonuçlarını bildirecekler.

1 Kasım Pazartesi gününden itibaren tüm devlet ilköğretim, ortaöğretim ve özel çocuklara hizmet veren devlet okullarındaki öğrenciler, edupass.gov.gr platformu üzerinden bildirimlerini yapacaklar.

Yeni sistem sayesinde, okul müdürü, hangi öğrencilerin ve eğitimcilerin yüzyüze eğitime katılma hakkı olduğunu bu platform üzerinden görebilecek.

Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı’yla Dijital Yönetim Bakanlığı’nın ortak kararıyla kurulan yeni platformla birlikte velilelerin, çocuklarının test sonuçlarını gönderdikleri eski self-testing.gov.gr adresi kullanılmayacak.

Aşı yaptırmış veya koronavirüs atlatmış olanların sadece 1 defa bildirim yapacağı platforma, aşı vurdurmayanlar ise yasaların öngördüğü şekilde her testten sonra çıkan sonucu yeni platforma bildirecekler.

Yine aynı şekilde devlet okullarına pratik için gidecek olan Pedagoji fakülteleri öğrencilerinin de söz konusu platform üzerinden bildiride bulunmaları gerekiyor.

Öte yandan özel okullarlarda kuyan öğrenciler eski self-testing.gov.gr adresi üzerinden bildirimlerini yapmaya ve okul kartlarını çıkarmaya devam edecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Radyo AzınlıkçaYunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Azınlık Okulunun Mahkumiyetinin Devamı…

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde öğleden sonra vardiyalı eğitim “dayatması” nedeniyle günlerdir devam eden yoğun protestolar, ulusal medya tarafından görmezden geliniyor! Televizyon kanallarının gazetecileri Yunan gazeteciliğinin utancını bir kez daha kanıtlıyor!
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis duyurdu: Atletizm, Eğitim Bakanlığı’na bağlanacak

Yunanistan’da ND lideri Kiriyakos Miçotakis, ‘Real News’ gazetesine verdiği röportajda, seçimlerden sonra bakanlıklarda yapmaya karar verdiği bazı değişiklikleri ‘ifşa etti’.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da okullar pazartesi nasıl açılacak? İlk gün en zor olanı

Yunanistan Eğitim Bakanlığı, okulların daha önce planlandığı üzere 10 Ocak Pazartesi günü açılmasında kararını değiştirmedi.
Devamını oku...