Twitter’ı yapay zekası sağcıları seviyor, solcuları sevmiyor - Azınlıkça
Yaşam

Twitter’ı yapay zekası sağcıları seviyor, solcuları sevmiyor

Günümüzde neredeyse tüm uygulamalarda kullanılan yapay zeka daha fazla geliştirildikçe hayatımızda daha fazla yer alıyor.

Yapay zeka kullanan uygulamardan biri de sosyal medya devleri arasında sayılan Twitter. Twitter’ın yapay zeka programının otomatik olarak sağ eğilimli siyasi görüşlere daha çok yer verdiği açıklandı.

ABD merkezli sosyal paylaşım platformu Twitter’ın algoritmasının, yapılan araştırmaya göre, sağ eğilimli siyasi partiler ve haber kuruluşlarından yapılan paylaşımları sol eğilimden gelenlere göre daha görünür kıldığı belirtildi.

Twitter yöneticisi Rumman Chowdhury, Twitter’ın kullandığı yapay zeka teknolojisinin platform üyelerine nasıl siyasi içerik önerdiğini araştırırken bu keşfin yapıldığını, ancak bunun nedeninin bilinmediğini ve “cevaplaması zor bir soru” olduğunu söyledi.

Twitter, daha önce “muhafazakarlık karşıtı önyargı” iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Twitter, söz konusu sonuçlara ulaşmak için ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İspanya ve Japonya olmak üzere 7 ülkenin haber kuruluşlarının siyasi içerikli paylaşımlarını inceledi.

1 Nisan-15 Ağustos 2020 arasında milyonlarca paylaşımı analiz eden platform, 7 ülkenin 6’sında sağcı siyasetçiler tarafından yapılan paylaşımların, solcu siyasetçilerinkilerden daha çok öne çıkarıldığı gerçeğiyle karşılaştı.

Twitter nisan ayında, kullandıkları formülün “kasıtsız zararlara” katkıda bulunup bulunmadığını belirlemek için bir çalışma yürüttüğünü duyurmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Yapay Zeka ile Hangi Meslekler Yok Olacak?

Yapay zeka (AI), iş dünyasında devrim yaratıyor ve bazı meslekler için büyük bir tehdit oluşturuyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis ve Sakellaropulu, Orta Doğu'da Artan Gerilimi ve Yapay Zeka Konusunu Görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile Orta Doğu’daki gelişmeler ve yapay zeka konularında görüş alışverişinde bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ve İsrail'den, Orman Yangınlarına Karşı Yapay Zeka Hamlesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin yangınlarla mücadelesinde daha etkili bir yaklaşım geliştirmek amacıyla İsrail ile yapay zeka teknolojisi alanında işbirliği yapacaklarını duyurdu. 
Devamını oku...