Nea Dimokratia neden ‘Pandora Papers’ oylamasında çekimser kaldı? Kimi korudular? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Nea Dimokratia neden ‘Pandora Papers’ oylamasında çekimser kaldı? Kimi korudular?

Avrupa Parlamentosu’nun “Pandora Papers” skandalında adı geçen kişiler hakkında soruşturma başlatılması çağrısı yapılan kararını oy çokluğuyla kabul etti.

Yapılan oylamada Yunanistan’dan iktidardaki Nea Dimokratia Partisi parlamenterleri oy kullanmaktan kaçınarak çekimser kaldılar.

Nea Dimokratia Partisi, Avrupa parlamentosundaki parlamenterlerinin Pandora Belgeleri için yapılan oylamada çekimser kalmaları hakkında açıklama yaptı.

Pandora Belgeleri için kapsamlı soruşturma yürütülmesi konusunda hem fikir olduklarını belirten parti yetkilileri ancak söz konusu belgelerde Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’in de yer alması nedeniyle çekimser kaldıkları belirtildi.

Anastasiadis’in, kendisinin de belirttiği gibi, masumiyet karinesini ihlal ederek hedef alındığı gerekçesine sığınan Nea Dimokratia Partisi, spekülasyonların yersiz olduğunu öne sürdü. 

Hatırlanacağı üzere “Pandora Papers” skandalı olarak bilinen belgelerde Rum lider Nikos Anastasiadis’in de adı geçiyor.

Raporda Anastasiadis’in yanı sıra İngiltere eski Başbakanlarından Tony Blair gibi birçok devlet başkanı ve siyasetçinin de isimleri yer alıyor.

Anastasiadis’in isminin “Pandora Papers” içerisinde yer almasının sebebinin, rum liderin “eski avukatlık bürosunun adının, dört uluslararası şirkete ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip bir Rus işadamının eylemleriyle ilişkilendirilmesi” olduğu öne sürülürken, Anastasiadis ise bu iddiaları reddediyor.

Öte yandan ND parlamenterlerinin oylamada çekimser kalmalarını, anamuhalefet SYRIZA Partisi eleştirirken bu tutumun soru işaretlerine neden olduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Posta Yoluyla Oy Kullanmaya İlişkin Yasa Tasarısı Parlamentoya sunuldu

Yunanistan’da posta yoluyla oy kullanma sürecini modernize etmek amacıyla yeni yasa tasarısı, Parlamento’ya sunuldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stelios Kuloğlu SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan ayrıldığını açıkladı 

Avrupa Parlamentosu Parlamenteri Stelios Kuloğlu, SYRIZA lideri Stefanos Kasselakis’e yazdığı açık mektupla, SYRIZA’nın Avrupa Parlamentosu grubundan çekildiğini ve bağımsızlığını ilan etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Parlamentosu'ndan Uçaklarda El Bagajı İçin Ücret Alınmasına Son Kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), Strazburg’da düzenlediği Genel Kurul toplantısında, el bagajı için ek ücret alınmasına son verilmesi ve standart el bagajı boyutları için ortak kuralların getirilmesini isteyen bağlayıcı olmayan bir kararı kabul etti.
Devamını oku...