Yeni çıkan 'Mu Varyantı' hakkında DSÖ'den uyarı - Azınlıkça
Yaşam

Yeni çıkan ‘Mu Varyantı’ hakkında DSÖ’den uyarı

Koronavirüs salgınında her geçen gün yeni bir varyant ortaya çıkıyor. Bilim insanları kimi varyantların diğerlerinden daha tehlikeli olduğunu açıklıyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ’nün düzenli yayımladığı son haftalık raporunda, ilk kez ocak ayında Kolombiya’da tespit edilen “B.1.621” varyantına dikkat çekilirken “Mu Varyantı” olarak adlandırılan bu virüsün “incelenmesi” gereken varyantlar arasında olduğunu kaydetti.

DSÖ 31 yayımladığı son haftalık raporunda, özellikle Güney Amerika’da etkili olan ‘B.1.621’ koronavirüs varyantı üzerinde durdu.

Raporda, Mu varyantının Güney Amerika ve Avrupa’da görüldüğü belirtilirken söz konusu varyantın küresel yaygınlığının şu anda yüzde 0,1 seviyelerinde olmasına rağmen, Kolombiya’da vakaların yüzde 39’unu ve Ekvador’daki vakalarını da yüzde 13’ünü oluşturduğunu vurguladı ve virüsün yaygınlığının sürekli artış gösterdiğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da hava kirliliği alarm veriyor

Guardian’ın yaptığı bir araştırma, Yunanistan’da yaşayanların %98’inin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen sınırların çok üzerinde hava kirliliğine maruz kaldığını ortaya koydu.
Devamını oku...