Fransa'da aşı karşıtı protestolar 5 haftadır devam ediyor - Azınlıkça
Yaşam

Fransa’da aşı karşıtı protestolar 5 haftadır devam ediyor

Belirli mesleklere getirilen aşı zorunluluğu ile ilgili protesto eylemeleri Avrupa’nın faklı ülkelerinde sürüyor. Yoğun protestoların yaşandığı ülkelerden biri de Fransa.

Fransa’da Anayasa Konseyi’nin onaylamasıyla 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren yeni tip Koronavirüs (Covid-19) yasasının getirdiği kısıtlamalara ve aşı zorunluluğuna karşı çıkan yüz binlerce kişi, protesto gösterilerini 5 haftadır sürdürüyor.

Aşı karşıtları, başta başkent Paris olmak üzere ülkenin 150’den fazla noktasında, yasadaki özellikle bazı mesleklere getirilen aşı zorunluluğuna ve Covid-19 sağlık ruhsatı uygulamasına karşı ülkenin dört bir yanında sokaklardaydı.

Gösterilerin 5. haftasında başkent Paris’te yasayı protesto için 3 gösteri yapıldı.

Fransa genelinde 200’e yakın noktada düzenleneceği tahmin edilen gösterilerin bu hafta en yoğun katılımla sonuçlanması bekleniyor.

Anayasa Konseyinin 5 Ağustos’ta onayladığı, 9 Ağustos’ta yürürlüğe giren Covid-19 ile mücadele yasası kapsamındaki sağlık ruhsatı uygulaması, bölgeler arası yolculuklar, hastane, bakımevleri, alışveriş merkezleri hariç 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar, restoran, kafeterya, sinema salonları, müzeler ve eğlence parklarına giriş için Covid-19 aşılarını tamamladığını belgelemeyi, son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi sonucunu göstermeyi ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiğini kanıtlamayı gerektiriyor.

Ayrıca bakımevleri ve hastane çalışanları ile itfaiyecilere Covid-19 aşı zorunluğu getiren yasa, ‘sağlık diktatörlüğü’ olarak nitelendirilmiş, Fransa genelinde son 4 haftadır cumartesi günleri yüz binlerce kişinin katıldığı gösterilerde protesto edilmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa'da Rüzgar Enerjisi, Kömürü Geride Bıraktı

Avrupa’da enerji üretiminde önemli bir dönüm noktasına şahit olundu. 2023 yılının son çeyreğinde, rüzgar enerjisi, kömürü geçerek bölgenin en büyük elektrik kaynağı haline geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...