İngiltere Başbakanı Johnson, AstraZeneca aşısı vurdurdu - Azınlıkça
Yaşam

İngiltere Başbakanı Johnson, AstraZeneca aşısı vurdurdu

Avrupa genelinde bir anda askıya alınan ancak Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklama sonrası tekrar kullanımına başlanan AstraZeneca koronavirüs aşısı için gönüllü tanıtım İngiltere Başbakanı Boris Johnson‘dan geldi.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesi ile 20’den fazla ülkede tedbir amaçlı kullanımı askıya alınmıştı.

Yunanistan AstraZeneca aşısının kullanımına devam kararı alarak diğer ülkelerden farklı bir tutum sergilemişti.

Kısa bir süre sonra Avrupa İlaç Ajansı (EMA) yaptığı açıklamayla AstraZeneca koronavirüs aşısının “güvenli ve etkili” olduğunu açıklamıştı.

EMA tarafından yapılan açıklamanın ardından aralarında İtalya, Almanya, Hollanda, İspanya, Fransa’nın da bulunduğu bazı ülkelerde aşının kullanımı tekrar başlarken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugünkü toplantısında AstraZeneca aşısına ilişkin güvenlik konusunu ele aldı.

İngiliz aşısın tanıtımını yapmak isteyen İngiltere Başbakanı Boris Johnson da ilk doz AstraZeneca aşısını vurulduğunu açıkladı. Johnson Twitter hesabından yaptığı paylaşımda aşıyı geliştirenlere teşekkür etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...