Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs Wuhan’da tahmin edilenden daha yaygındı - Azınlıkça
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü: Koronavirüs Wuhan’da tahmin edilenden daha yaygındı

Çin‘in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak küresel salgın haline gelen koronavirüs ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinden yeni açıklamalar geldi.

Avrupa’da resmi rakamlara göre 800 binden fazla kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş durumda.

Koronavirüsün nereden ortaya çıktığını ve kökenlerini araştırmak üzere Çin’e giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) araştırmacıları, Aralık 2019’da Wuhan kentinde virüsün geçmişte tahmin edilenden çok daha yaygın olduğunu ortaya çıkardı. 

Koronavirüsün çıkış noktası Vuhan’da araştırmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bir rapor daha yayımladı ve virüsün Vuhan’da tahmin edilenden çok daha yaygın olduğu bulgusuna ulaşıldığını açıkladı. 

WHO heyetinin lideri Peter Ben Embarek, CNN’e verdiği röportajda, 2019 yılında virüsün bilinenden daha yaygın olduğu kanısına vardıklarını belirtti ve o tarihte bile virüsün 10’dan fazla varyantının tespit edildiğini ifade etti.

Embarek, virüsle enfekte olan ilk hastayla konuştuklarını ve 8 Aralık 2019’da virüsün bulaştığı bu kişinin yaşadıklarını dinlediklerini dile getirdi. 

Virüsün o tarihte bile ülkede yaygın olduğuna değinen Embarek, Çin bilim insanlarının 174 koronavirüs vakası gösterdiğini ancak bini aşkan hastanın bulunduğunu kaydetti. 

“Fakat biliyoruz ki enfekte nüfustan tahmini rakamlar var. Yaklaşık yüzde 15 ağır vaka olarak sonuçlanıyor ve büyük çoğunluğu hafif vakalar” diyen Embarek, 13 farklı genetik dizisi bulunan Sars-Cov-2 tespit ettiklerini söylerken, bu durumun virüsün Aralık 2019 öncesinde dolaşımda olduğunu ortaya koyabileceği ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...