Moderna: Aşımız en az bir yıl koruyor - Azınlıkça
Yaşam

Moderna: Aşımız en az bir yıl koruyor

Moderna mRNA koronavirüs aşısı

Amerikalı biyoteknoloji şirketi Moderna kendi geliştirdiği koronavirüs aşısı sayesinde virüse karşı bağışıklığın en az bir yıl sürdüğünü açıkladı.

Moderna şirketinin CEO’su Stephan Bansel 2021 yılında 600 milyon ile 1 milyar doz arasında mRNA koronavirüs aşısı üreterek piyasaya sunacaklarına dair güvence verdi.

Aşının İngiltere’de görülen mutasyona uğramış korona virüsüne karşı da etkili olduğunu belirten Bansel, yeni ve en hızlı bulaşan SARS-CoV-2 koronavirüs suşlarına ve mutasyonlarına karşı etkinliğini doğrulamak için 2021 senesinde testler yapacaklarını belirtti.

ABD’de Moderna aşısını yaptıranlar arasında ABD Başkanı seçilen Joe Biden ve başkan yardımcısı Kamala Harris ve Dr. Antony Fauci gibi üst düzey isimler de yer alıyor.

Moderna CEO’su Bansel, şirketinin ürettiği koronavirüs aşısının iki yıla kadar bile bağışıklık sağlayabileceğini, ancak bu konuda daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...