İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısına onay veren ilk Batılı ülke oldu - Azınlıkça
Yaşam

İngiltere, Pfizer/BioNTech aşısına onay veren ilk Batılı ülke oldu

aşı

Avrupa Birliği gerekli mevzuatı henüz tamamlayamazken İngiltere Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu.

İngiltere’nin İlaç ve Sağlık Bakımı Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) Pfizer/BioNTech aşısının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu. İngiltere söz konusu aşıdan 40 milyon doz sipariş vermişti ve 10 milyon dozun yıl sonuna dek hazır olması bekleniyor.

Böylece İngiltere, geliştirilen bir Covid-19 aşısına onay veren ilk Batılı ülke oldu.

Bu arada Avrupa’daki denetleyici kuruluşun ise Aralık sonuna kadar bir karara varılamayabileceğini açıkladığı, bunun da Avrupa genelindeki aşılama programlarının 2021’den önce başlayamaması anlamına geldiği belirtiliyor.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ise Pfizer aşısının son denemelerine ait verileri daha yeni incelemeye başladı. EMA dün Pfizer ve benzer bir aşı üreten ABD’li şirket Moderna’nın nihai verilerini aldığını duyurmuştu. EMA, kararını en geç 29 Aralık’ta yapılacak olağanüstü toplantıda vereceğini açıkladı.

ABD’de ise Gıda ve İlaç Dairesi Pfizer/BioNTech aşısının incelenmesi sürerken onay kararının 10 Aralık’ta verilmesi hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...