Bu sefer Fransa’da kuş gribi görüldü: Tavuklar itlaf ediliyor - Azınlıkça
Yaşam

Bu sefer Fransa’da kuş gribi görüldü: Tavuklar itlaf ediliyor

Avrupa kıtasında bazı tavuk çiftliklerinde kuş gribi vakalarına rastlanıyor. Son vaka Fransa’nın Korsika Adası’ndaki bir çiftlikte görüldü.

Fransa gibi son dönemde Belçika, Hollanda, İrlanda ve Rusya’da görülen kuşu gribi nedeniyle Hollanda’da ay başında 200 binden fazla tavuk itlaf edildi.

Fransa’da kuş gribi vakalarının tekrar görülmesi üzerine yetkililer salgına karşı seferber oldu.

Fransa’nın Korsika Adası’ndaki bir çiftlikte, kuş gribi görülmesi üzerine yüzlerce tavuk itlaf edilirken, Danimarka’da da ülkenin batısında görülen vakalar sonucu 25 bine yakın kümes hayvan itlaf edildi.

Fransa’da hükümet, salgının yayılmasını önlemek için ulusal çapta önlemlerin artırılması talimatını verdi. Danimarka ise yumurta ihracatını askıya aldı.

Kuş gribi hayvancılık sektöründe ciddi hasar yaratabiliyor. Son dönemde Belçika, Hollanda, İrlanda ve Rusya’da görülen kuşu gribi nedeniyle Hollanda’da ay başında 200 binden fazla tavuk itlaf edildi.

Fransa’da kuş gribi ihtimaline karşı ülke genelinde 5 Kasım’da 45 bölgede kümes hayvanları için karantina ilan edilmişti.

Göçmen kuşların, rotaları üzerindeki yerlere kuş gribi taşıması riski bulunduğu için 45 bölgedeki kümes hayvanlarının karantinaya alınması ya da güvenlik ağıyla korunması zorunlu kılınırken pazarlarda canlı kümes hayvanı satışı ile avcıların av kuşlarını kullanması da yasaklanmıştı.

Fransa’da ülkenin güneybatısındaki bölgelerde, 2015-2016 ve 2016-2017 kış mevsimlerinde görülen iki kuş gribi salgınında milyonlarca hayvan itlaf edilmişti. Salgınlar, Fransa’nın ihracat gelirlerinde milyonlarca dolar zarara yol açmıştı.

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da da, mutasyona uğrayan corona virüsünün (Covid-19) vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkması üzerine, 4 Kasım’da, hükümet tarafından kürkleri için çiftliklerde yetiştirilen yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararı aldı.

Öte yandan Yunanistan’da da kürkleri için beslenen vizonlarda korona görülmesine üzerine çiftlikte vizonların itlaf edilmesi kararı alınmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şahinli genç işadamının ani ölümü üzdü

İskeçe’nin Şahin köyünden olan genç işadamı Selim Yazıcı’nın ani ölümü, bölgeyi hüzne boğdu.
Devamını oku...